Čović: Važna je regularnost ABA lige, pokušaćemo da dođemo do 2. mjesta u Evroligi

Zvezda će igrati u Evroligi, a u Evrokupu će iz regiona nastupati Partizan, Cedevita, Budućnost i vjerovatno Mornar

1666 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: BETAPHOTO
Nebojša Čović, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kazao je danas da će ABA liga pokušati da se izbori za dva mjesta u Evroligi.

On je naglasio da "regularnost mora da bude na visokom nivou".

"ABA liga je bila dosta egzotična ove godine u mnogim situacijama. Da se ne vraćam na novogodišnje varijante vezane za Podgoricu. Ali, dobro, to smo riješili na posljednjoj skupštini. Moramo da budemo vrlo oprezni, regularnost ABA lige mora da bude na veoma visokom nivou. Jer, ona nosi tu sreću ili nesreću da samo jedan ide u Evroligu. To je, po mom mišljenju, malo za ovaj region. Ali, mi ne pravimo te kriterijume. Poštujemo odluke Evrolige. Pokušaćemo da dođemo do broja dva", rekao je Nebojša Čović.

Zvezda će igrati u Evroligi, a u Evrokupu će iz regiona nastupati Partizan, Cedevita, Budućnost i vjerovatno Mornar. "Čestitam i Partizanu, Cedeviti i Budućnosti, vjerujem i Mornaru na Evrokupu i želim im što bolje rezultate. Sve je moglo da bude i obrnuto. Ne vidim razloge za bilo kakva prepucavanja. Ali, ne možete da osvojite nešto što niste osvojili ako je otkazano nešto što nije moglo da se završi do kraja. Zdravlje je na prvom mjestu", rekao je Čović.

Bonus video: