NOVI UGOVOR ZA ISKUSNOG TRENERA

Nenad Trajković još tri godine na klupi Studentskog centra

Studentski centar može da bude jedan od vodećih klubova po pitanju razvoja talenata i igrača, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Evropi", kaže Trajković

1137 pregleda 3 komentar(a)
Nenad Trajković, Foto: KK Budućnost Voli
Nenad Trajković, Foto: KK Budućnost Voli

Iskusni trener Nenad Trajković ostaje na klupi Studentskog centra, košarkaške filijale Budućnost volija.

Trajković je potpisao novi trogodišnji ugovor, saopštio je podgorički klub.

"Nakon jednogodišnjeg iskustva u Studentskom centru, u potpunosti sam shvatio viziju predsjednika Budućnost Volija Dragana Bokana. Uz podršku kompanije Voli i Budućnosti, koja je žila kucavica Studentskog centra, ta vizija je dostižna i ostvarljiva. Studentski centar može da bude jedan od vodećih klubova po pitanju razvoja talenata i igrača, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Evropi", rekao je Trajković.

Studentski centar će naredne sezone učestvovati u ABA 2 ligi.

"Osim finansijske i organizacione podrške koju imamo, jedan od preduslova je ostvaren i učešćem u ABA 2. Bez takvih takmičenja klub ne bi bio privlačna luka za talente koji pored dobrog rada traže da se kroz takmičarski izazov tog nivoa ostvare na terenu. S takvim sistemom ćemo biti privlačni za mlade  igrače i smatram da će se dobrim trogodišnjim programom mnogo toga napraviti. Klub i ja ćemo ispuniti ciljeve koje smo postavili, težim tome da ta saradnja potraje i duže. Smatram da nam je sve što smo planirali dostižno imajući u vidu naše trenere, ne samo košarkaške, već i one koji se bave fizičkom pripremom, cijeli pogon mlađih, kao i kompletan sistem koji odlično funkcioniše. Možemo da odgovorimo svim zahtjevima savremene košarke koja podrzumjeva talenat, košarkaške vještine i fizičke predispozicije ekipe. Postigli smo prepoznatljivost, a naš cilj je da u godinama koje dolaze klub počne da vraća uložena sredstva", istakao je Trajković i dodao:

"Studentski centar funkcioniše na vrhunskom nivou po pitanju prateće logistike i cijelog programa, smatram da ćemo unaprijediti crnogorsku košarku i razvijati buduće prvotimce. Polako se približava smjena generacija. Crnogorska košarkaška javnost očekuje novog Ivanovića, Šehovića, Popovića i pravo je vrijeme da se za to pripremamo".

"Za naš razvojni proces koji zahtijeva materijalnu stabilnost i strpljenje, osnov predstavljaju odlični uslovi za rad. Zahvaljujući podršci kompanije Voli, Studentski centar raspolaže sa sigurnom i organizovanom logistikom i organizacijom koja podrazumjeva dobar smještaj, hranu, vođenje računa o zdravlju,disciplini i školovanju".

"Mladi talenti će u Studentskom centru postati dobri ljudi i dobri igrači. Motivisani smo da utičemo na mlade naraštaje, da ih podstaknemo na bavljenje sportom u što većem broju, bolje je da svoje slobodno vrijeme provedu u košarkaškoj sali nego na ulici", kazao je Trajković.