Oživjeće košarkaški tereni u Tivtu i Kolašinu: Crnogorske selekcije na mini-pripremama

U Kolašinu će se spremati juniori i pioniri, u Tivtu kadeti i kadetkinje

1361 pregleda 20 reakcija 3 komentar(a)
Sa današnjeg okupljanja, Foto: KSCG
Sa današnjeg okupljanja, Foto: KSCG

Košarka se vraća na crnogorske parkete - mlađe crnogorske selekcije od danas su na mini pripremama u Tivtu i Kolašinu.

U Kolašinu će se spremati juniori i pioniri, pod vođstvom Dušana Dubljevića, koji mijenja Vladimira Todorovića, te Bojana Bakića.

Bakić, selektor pionira, pozvao je 17 igrača. Na spisku su Rade Todorović, Batrić Velimirović, Matija Nikolić, Miloš Veković, Pavle Mugoša, Vuk Šćepanović, Ilija Škuletić, Maksim Brnović, Andrija Đaletić, Lazar Rakočević, Danilo Nikezić, Dušan Stanković, Milan Tatić, Petar Vojinović, Filip Vučurović, Lazar Smolović i Luka Kovačević.

"Za mene je ovo prvenstveno velika čast i obaveza. Narednih desetak dana očekujem da upoznamo djecu koja su perspektiva. Radićemo, trudićemo se, želim da se posvetimo toj djeci i da pokušamo da proširimo bazu, da zainteresujemo što je moguće više dječaka da treniraju. Oni koji nisu trenutno tu nisu otpisani. Mi ćemo voditi računa da kroz naredna okupljanja obuhvatimo još veći broj djece, kako bi imali što jasniju sliku šta možemo da očekujemo od selekcije za narednu sezonu", istakao je Bakić.

Selektor juniora za ovu akciju pozvao je Danila Ivanovića, Maksima Vujovića, Nemanju Vujoševića, Miloša Stijepovića, Stefana Vukčevića, Andriju Grbovića, Balšu Jokića, Balšu Folića, Zorana Vučeljića, Igora Jokovića, Nikolu Raktnića, Vuka Velimirovića, Krsta Dubljevića, Marka Šofranca, Milana Mićanovića i Danila Lacmanovića.

"Ove pripreme su sigurno od velike važnosti i obavezne kao i kada se rade pripreme za velika takmičenja. I zbog same činjenice da su djeca dugo bila van trenažnog procesa, izuzetno je bitno što će sada trenirati zajedno. Biće ovo prvi filter i za narednu godinu, kada ćemo opet imati veliko takmičenje. Naravno da ćemo u toku godine organizovati još okupljanja, da bi na kraju pred Evropsko prvenstvo imali pravu sliku," istakao je Dušan Dubljević.

U Tivtu će se spremati 19 kadeta i 15 kadetkinja.

Na spisku su Anastasija Begović, Sanja Pavlović, Tea Grabovica, Nađa Drobnjak, Jovana Milošević, Hristina Zuber, Bojana Radnjić, Tijana Tatalović, Jelena Bulajić, Atina Radević, Mila Bajčeta, Nastasija Pajović, Andrea Ivanović, Teodora Bulatović i Zoja Canović.

"Definitivno je važno da vidimo stanje djevojčica, imamo nekoliko koje su bile tu i prošle godine, pa možemo vidjeti njihov napredak. Treniraćemo i vidjeti šta možemo da očekujemo od njih za narednu godinu. Znamo da baza u ženskoj košarci nije velika, tako da nam je svaka djevojčica bitna. Ima tu talentovanih košarkašica, nijesam pozvao nekoliko u ovom trenutku najboljih, da bih dao više prostora nekim djevojčicama koje nijesam gledao i radio sa njima malo duže", poručio je selektor kadetkinja Vladan Radović.

Selektor kadetske selekcije Rajko Krivokapić radiće sa: Petrom Kosovićem, Danilom Stankovićem, Igorom Gardaševićem, Andrijom Šutovićem, Vasilijem Todorovićem, Miloradom Brajovićem, Vladimirom Sudarom, Ljubisavom Šećkovićem, Jovanom Šoćom, Petrom Radovićem, Mitrom Radulovićem, Nikolom Đuričićem, Maruanom Čičićem, Markom Radunovićem, Davidom Mirkovićem, Aleksom Janičićem, Bodinom Radulovićem, Lukom Đurovićem i Aleksom Ašaninom.

"Veoma važno što ćemo zadržati taj kontiniuitet okupljanja i vidjeti u kakvom su stanju košarkaši i kakav je kvalitet ove prve grupe. Vjerujem da će kasnije i drugi košarkaši u ovom godištu dobiti šansu da se pokažu. Ovaj kamp imaće značajnu ulogu za nas. U odnosu na većinu evropskih zemalja imamo mala baza, ali dosadašnja iskustva, prirodni talenat, nam daju nadu da ćemo i iz ove generacije stvoriti jednog ili više igrača za seniorsku reprezentaciju, što je glavni cilj svih selektora u mlađim kategorijama", istakao je Krivokapić.

Bonus video: