BARANI RAZOČARANI

Pavićević: Odluka je sramotna, preispitaćemo učešće u ABA ligi

"Ono što mogu da garantujem u ovom trenutku, da smo mi kojim slučajem na mjestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mjesto u Evrokupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu", rekao je predsjednik Mornara Đorđije Pavićević.

6207 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Mornar nije među timovima koji će naredne sezone igrati Evrokup za košarkaše, i ta odluka je razočarala Barane.

Iz ABA lige će u drugom po snazi evropskom takmičenju igrati Partizan, Budućnost Voli i Cedevita Olimpija, koja se prije pandemije i borila sa Mornarom za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Crnogorski predstavnik je kolo prije kraja regularnog dijela imao isti učinak kao Cedevita Olimpija, ali je bio i bolji u međusobnom skoru.

"Odluka je sramotna. Da je bord Evrokupa donio odluku kao što je to uradila Evroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo rekli ni riječ. Evidentno je da sportski rezultati ne utiču na odluku ko će igrati u Evrokupu. Logično je da ćemo preispitati naše učešće u ABA ligi, jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha takmičenja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu", rekao je predsjednik Mornara Đorđije Pavićević za TV Vijesti.

On je podsjetio da je Mornar, uz Partizan i Budućnost jedini bili za nastavak takmičenja u ABA ligi i je formirao ekipu za završnicu prošle i narednu sezonu.

"Pored toga, u trenutku prekida na parketu smo izborili mjesto u polufinale plej-ofa, a samim tim i u Evrokup. A sada u to takmičenje ide Cedevita Olimpija, koja to nije zaslužila i koja sa nama ima skor 0-2. Da smo mi kojim slučajem na mjestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mjesto u Evrokupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu, a to je u ovom slučaju Mornar iz Bara", rekao je Pavićević, naglasivši:

"S obzirom na to da smo na parketu obezbijedili mjesto u Evrokupu, formirali smo tim za pomenuto takmičenje, nismo aplicirali za FIBA takmičenja".