Predsjednik ABA lige: Žao mi je Mornara, željeli smo da imamo četiri tima u Evrokupu

Mjesta, međutim, nije bilo za Mornar, iako je u trenutku prekida sezone bio ispred Cedevite Olimpije, koja je dobila poziv

1885 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: KK Mornar/Mediapro
Košarkaši Mornara, Foto: KK Mornar/Mediapro

Predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović kazao je da se ABA liga zalagala da četiri ekipe iz regionalnog takmičenja učestvuju u Evrokupu iduće sezone.

Mjesta, međutim, nije bilo za Mornar, iako je u trenutku prekida sezone bio ispred Cedevite Olimpije, koja je dobila poziv.

To je izazvalo bijes Barana, koji su najavili tužbe protiv ABA lige i Evrolige.

“ABA liga je od početka koronavirusa bila u kontaktu sa čelnicima Evrolige i Evrokupa. Tražili smo i ulagali maksimum napora kako bi obezbijedili četiri mjesta u Evrokupu, a smatramo da su sve četiri ekipe spremne i da zaslužuju mjesto. Siguran sam da bi dostojno branili ugled regiona. Međutim, odluka je bila drugačija. Žao nam je što je ovako ispalo, ali moram da naglasim da je odluku donio menandžment Evrolige i Evrokupa. Pomenuta odluka je prezentovana bordu Evrokupa, tako da nikakvog glasanja nije bilo, niti mogućnosti da se ta odluka promijeni“, naglasio je Čavlović za Sportklub:.

On je kazao da je Mornar još jedna žrtva korona krize.

"Desilo se da jedan klub koji apsolutno zaslužuje da brani ugled regiona u Evrokupu nije dobio tu priliku. Zaista se svi nadamo da se ovakav način završetka sezone i ovakav način odlučivanja o tome ko će nastupiti u našoj ligi i evrokupovima više nikada neće ponoviti, te da će se odluke o tome donositi na jedinom mjerodavnom mjestu, a to je parket“, kazao je on.

Bonus video: