Vlasnik Dalasa spreman da klekne sa igračima za vrijeme intoniranja američke himne

To je zaista jedinstveni trenutak u kojem možemo da rastemo kao društvo i biti svjesni izazova kroz koje prolaze manjinske zajednice"

1829 pregleda 1 komentar(a)
Mark Kjuban, Foto: Shutterstock
Mark Kjuban, Foto: Shutterstock

Vlasnik NBA kluba Dalas, Mark Kjuban izjavio je da bi košarkaška liga trebala da dopusti igračima da kleknu na jedno koljeno tokom intorniranja američke himne.

On je kazao da je spreman da to uradi u znak protesta protiv rasne nejednakosti.

"Nadam se da ćemo znati da se prilagodimo. Nadam se da ćemo odobriti igračima da naprave što im nalaže srce. Podržaću ih", rekao je Kjuban za ESPN.

NBA trenutno obvezuje igrače i trenere da stoje uspravno za vrijeme intorniranja himne.

Vlasnik Dalasa je kazao da bi Liga mogla da promijeni svoje stavove kada se nastavi sezona od 31. jula i da omogući igračima da tako izraze svoj protest protiv rasne nejednakosti.

"Bio bih ponosan na njih. Pridružio bih im se", naglasio je Kjuban koji je 2017. tražio od igrača Dalasa da ne kleknu kako bi izrazili podršku bivšem igraču NFL-a Kolinu Kaperniku.

"Mislim da smo puno od tada naučili. Mislim da smo se od tada razvili kao zemlja. To je zaista jedinstveni trenutak u kojem možemo da rastemo kao društvo i biti svjesni izazova kroz koje prolaze manjinske zajednice", dodao je Kjuban.

Suprotno od predsjednika SAD Donalda Trampa, on smatra da klečanje za vrijeme himne ne predstavlja nikakvu uvredu za američku zastavu ili za državu

Bonus video: