Sve je pošlo nizbrdo kada je otišao Dejo: Debakl Bajerna u Njemačkoj

Dvostruki uzastopni prvak je u drugom meču četvrtfinala savladao Ludvigzburg 74:73, ali je eliminisan jer je dvije noći ranije poražen 87:83

4157 pregleda 0 komentar(a)
Vimbuš zakucava pored Bartela, Foto: Mhp Riesen
Vimbuš zakucava pored Bartela, Foto: Mhp Riesen

Poslije sedam uzastopnih godina u kojima je stizao bar do polufinala, od čega je tri puta bio prvak, a jednom vicešampion, Bajern je ispao u četvrtfinalu košarkaške Bundeslige.

Dvostruki uzastopni prvak je u drugom meču četvrtfinala savladao Ludvigzburg 74:73, ali je eliminisan jer je dvije noći ranije poražen 87:83. Za krah Bavaraca je najviše kriv sportski direktor Marko Pešić, koji je 7. januara smijenio Dejana Radonjića.

Nekadašnji selektor Crne Gore i trener Budućnosti i Crvene zvezde je donio dvije šampionske titule u Minhen, vratio klub u Evroligu, ali je smijenjen početkom godine. Bajern je tada bio neprikosnoven u Bundesligi sa skorom 14:0, a u Evroligi je zbog brojnih povreda igrača imao šest pobjeda i 11 poraza.

Dobio je otkaz baš poslije ubjedljivog poraza od Zvezde (93:63) u Beogradu, a na njegovo mjesto je postavljen Oliver Kostić. Srpski stručnjak je na 11 utakmica u elitnom takmičenju upisao samo dva trijumfa, a onda doživio i blamažu na finalnom turniru Bundeslige, koji se igra baš u Minhenu.

Njegov tim je u grupi poražen od Ulma i Oldenburga, a onda stao i protiv Ludvigzburga.

Zanimljivo, Bajern je do dolaska Kostića imao sedam uzastopnih pobjeda nad Ludvigzburgom, a u njegovoj eri je dva puta izgubio i upisao jučerašnji „trijumf”, koji je gori od bilo kog poraza ove sezone...

Bonus video: