podignuta optužnica

Ognjenu Kuzmiću prijeti kazna zatvora od osam godina

Kuzmić je u trenutku nesreće vozio čak 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gdje je dozvoljeno 60

6194 pregleda 0 komentar(a)
Kuzmić, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts
Kuzmić, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts

Ognjen Kuzmić, srpski košarkaš, optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene tri osobe.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je potvrdilo da je pokrenuta optužnica protiv centra Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u.

Nesreća se desila 14. jula prošle godine u pet časova, na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u Ramićima.

Kuzmić je u trenutku nesreće vozio čak 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gdje je dozvoljeno 60.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

Kuzmić je u trenutku kada je bio za volanom imao čak 2.27 promila alkohola u krvi.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmić će teško izbjeći zatvorsku kaznu.

"Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa usljed toga kod drugog nastupi teška tjelesna povreda kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Međutim, ako prilikom izvršenja ovog djela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom", navodi se u zakoniku.

Preporučujemo za Vas