Tivat, grad košarke: Dvije crnogorske selekcije na mini-pripremama

Košarkaški savez Crne Gore nastavio je sa planiranim aktivnostima ovog ljeta

2558 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaši pred put u Tivat, Foto: KSCG
Košarkaši pred put u Tivat, Foto: KSCG

Devetorica potencijalnih košarkaških reprezentativaca Crne Gore od danas su na 14.dnevnim pripremama u Tivtu.

Selektor Boško Radović je pozvao Marka Todorovića, Mašana Vrbicz, Pavla Đurišića, Nikolu Žižića, Emira Hadžibegovića, Miloša Vujovića, Igora Čvorovića, Pavla Titićan i Andriju Grbovića.

"Odlučili smo se za mlađe momke, iskusnije smo poštedjeli ovog puta. Pozvali smo igrače koji su kandidati za prvi tim u nekom narednom periodu, možda već u novembru. Veoma je bitno za te igrače da poslije ove duže pauze da dođu da treniraju, da ih vidimo na djelu. Neki su bili u SAD, neki nisu imali dovoljnu minutažu u prošloj sezoni pa je za nas ovo veoma bitan kamp", rekao je selektor Radović, kome će u radu u Tivtu pomagati treneri Blagota Sekulić i Vladimir Todorović, tim menadžer Nikola Peković kao i fizioterapeut Periša Čagorović.

"Veoma dobra inicijativa KSCG da nas okupi i da pomogne igračima, posebno nama koji smo duži period van trenažnog procesa. Mislim da će biti teže i neobično jer nikada ovako dugo nisam bio bez treninga, ali pripremljen je plan rada za to da se niko ne povrijedi i da možemo zajedno da treniramo. Da sami organizujemo treninge ne bi to moglo biti na ovakvom nivou, tako da je ovo sjajna ideja i zahvalni smo što možemo da treniramo u takvim uslovima", kazao je reprezentativac Marko Todorović.

Na okupu je i 14 kandidata za mladu reprezentaciju, koju vodi Dušan Dubljević.

Pozvani su: Janko Bulajić, Aleksa Bulajić, Ilija Varajić, Radoš Vuković, Vasilije Vučinić, Nikola Rakočević, Balša Živanović, Vasilije Milović, Đorđe Marinović, Matija Karadžić, Ognjen Lacmanović, Aleksandar Bulatović, Stefan Vlahović i Milun Mićanović.

"Ove dvije sedmice doživljavamo kao da se spremamo za veliko takmičenje. Ovo su momci na koje računamo za narednu godinu, ovo je praktično prvi filter i sigurno da će ovo okupljanje biti vrlo značajno i sa aspekta priprema za iduće ljeto", istakao je selektor Dubljević.

U stručnom štabu su i trener Žarko Dragičević, kondicioni trener Milovan Ljubojević i fizioterapeut Stefan Lutovac.

Bonus video: