Burgos na pragu istorije, Real pred eliminacijom

Ukoliko Valensija u drugom meču dana (18.30 časova) savlada Gran Kanariju, sve će biti riješeno. „Narandža” bi kao prvoplasirana išla na megdan Baskoniji u polufinalu, dok bi tim iz Burgosa kao drugoplasirani igrao protiv Barselone, Real bi otpao

2577 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ACB
Foto: ACB

Spektakularan posljednji dan takmičenja po grupama na završnom turniru ACB lige počeo je dramom.

San Pablo Burgos je velikim preokretom u posljednjoj četvrtini savladao Andoru 88:86 i stigao na korak od polufinala, iako je u jednom trenutku imao minus 16.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Brazilac Vitor Benite sa 23 poena, četiri manje je ubacio srpski centar Dragan Apić, baš kao i najbolji u poraženoj ekipi, Čeh David Jelinek.

Ukoliko Valensija u drugom meču dana (18.30 časova) savlada Gran Kanariju, sve će biti riješeno. U tom slučaju bi „narandža” kao prvoplasirana išla na megdan Baskoniji u polufinalu, dok bi tim iz Burgosa kao drugoplasirani igrao protiv Barselone.

U slučaju pobjede tima sa Kanarskih ostrva, Real bi dobio šansu da se vrati u život i eventualnom trijumfa nad Saragosom (meč počinje u 21.30) na mala vrata uđe u polufinale.

Tada bi četiri ekipe imale skor 3:2, a Real i Gran Kanarija bi ušli u polufinale jer bi na mini tabeli imali po dvije pobjede i poraz...

Bonus video: