Klivlend kao Titanik, kraj sezone za Porzingisa

Porzingis je poslije zakucavanja u drugoj četvrtini iskrenuo zglob i morao je da bude iznijet sa terena
2 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2018. 08:44h

Košarkaši Orlando Medžika napravili su veliko iznenađenje pobijedivši na svom terenu Klivlend Kavalirse rezultatom 116:98 u prvoj utakmici programa u NBA ligi u noći između utorka i srijede.

U drugom poluvremenu Orlando je postigao 65 poena, a svom rivalu je dozvolio samo 31, što govori u prilog tome kakav preokret je viđen na Floridi.

Pobjednički tim je predvodio Džonatan Simons sa 34 poena i sedam skokova, Evan Furnije je dodao 19 poena i šest skokova, a Mario Hezonja 10 poena i šest skokova.

Kod Kavsa, Lebron Džejms je imao 25 poena, deset skokova i pet asistencija..

Gosti su u toj utakmici od druge četvrtine bili bez glavnog trenera Tajrona Lua, koji se povukao u svlačionicu zbog nerazjašnjene bolesti.

Košarkaši Filadelfija 76ersa pobijedili su Vašington Vizardse sa 115:102.

Od prvog minuta košarkaši Filadelfije su predvođeni Džoelom Embidom i Dariom Šarićem kontrolisali rezultat, piše Sport klub. Embid je utakmicu završio sa 27 poena i 12 skokova, dok je Šarić dodao 20 poena i sedam skokova.

U redovima Vizardsa, Bredli Bil je imao 30 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Oto Porter mlađi upisao 17 poena i osam skokova.

Košarkaši Milvoki Baksa savladali su Njujork Nikse u “Medison Skver Gardenu” rezultatom 103:89, a taj meč obilježile su povreda Kristapsa Porzingisa i sjajna partija Janisa Adetokumba.

Porzingis je poslije zakucavanja upravo preko grčkog košarkaša u drugoj četvrtini iskrenuo zglob i morao je da bude iznijet sa terena.

Niksi su nekoliko sati poslije utakmice objavili da je Porzingis pokudao ligament koljena, što znači da je sezona za njega završena. Kod takvih povreda, oporavak traje između šest i devet mjeseci.

Porzingis je ove sezone najbolji strijelac Niksa i prosječno bilježi 22,9 poena po utakmici. Po prosjeku od 2,4 blokade po utakmice vodećoj je u cijeloj ligi.

Adetokumbo je utakmicu završio sa 23 poena, 11 skokova i šest asistencija, a potez večeri izveo je zakucavši preko Tima Hardaveja mlađeg. Erik Bledso je dodao 23 poena, osam asistencija i pet skokova, dok je Kris Midlton upisao 20 poena.

Kod Niksa, Enes Kanter je imao 19 poena i 16 skokova.

Pobjedu na gostovanju u Njujorku ostvarili su i Hjuston Rokitsi, koji su sa 123:113 savladali Bruklin Netse.

Najbolji u trijumfu Hjustona bio je Džejms Harden sa 36 poena, Kris Pol je dodao 25, uz sedam skokova i pet asistencija, dok je Klind Kapela imao 18 poena i 11 skokova.

U ostalim utakmicama u istom terminu ubjedljive pobede ostvarili su Toronto Reptorsi i Atlanta Hoksi. Reptorsi su slavili protiv Boston Seltiksa 111:91, dok su Hoksi deklasirali Memfis Grizlise 108:92.

Prednost Reptorsa protiv Seltiksa u jednom trenutku je iznosila i 29 poena, a domaći tim je do pobjede predvodio Kajl Louri sa 23 poena i osam skokova, Si Džej Majls je imao 20 poena, a Demar Derozan 15 poena, uz šest asistencija.

U redovima Seltiksa, Teri Rozijer je imao 18 poena, jedan više od Kajrija Irvinga.

U Atlanti je viđen sličan scenario kao u Torontu, samo ubedljivija pobjeda. Denis Šruder se istakao u redovima Hoksa sa 22 poena i pet asistencija, dok je Džon Kolins dodao 15 poena i deset skokova.

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera deklasirali su Golden Stejt Voriorse na gostovanju rezultatom 125:105 u posljednjoj utakmici programa u NBA ligi u noći između utorka i srijede.

Aktuelni šampion nijednog trenutka nije poveo protiv raspoloženih gostiju koje su predvodili Pol Džordž i Rasel Vestbruk. Voriorsi su se relativno držali do kraja prve četvrtine, a potom nisu uspjeli nijednom da se vrate na jednocifreni zaostatak.

Jedan od glavnih razloga za loše izdanje Voriorsa je i to što je jedino Kevin Djurent imao pristojan procenat šuta, dok su Stef Kari i Klej Tompson potpuno zakazali.

Džordž je utakmicu završio sa 38 poena, šest ukradenih lopti i pet skokova, dok je Vestbruk imao 34 poena i po devet skokova i asistencija.

Na drugoj strani, Djurent je postigao 33 poena, uz šest skokova, Kari je dodao 21 poen i po pet skokova i asistencvija, dok je Tompson imao 12 poena.

U istom terminu, Los Anđeles Lejkersi su bili ubjedljivi protiv Finiks Sansa 112:83. Dva tima su vodila veliku borbu do kraja treće četvrtine, kada je domaćin uspio da se odvoji i dođe do sigurnog trijumfa.

Najbolji u redovima Lejkersa bio je Brendon Ingram sa 26 poena, dok je Džulijus Rendl dodao 21 poen i osam skokova.

Bonus video: