Džikić: Navijači, dođite da slavimo

Kolo prije kraja Top 16 faze takmičenja, Budućnost je, kao drugoplasirana ekipa u grupi G, osigurala prolaz u četvrtfinale...
55 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2018. 10:14h

Od mogućih sedam ili osam međusobnih mečeva u ovoj sezoni (jedan su odigrali u finalu ABA Superkupa, dva u ABA ligi, jedan u Evrokupu, a vrlo vjerovatno će imati dva do tri u polufinalu regionalnog takmičenja), večerašnji duel između Budućnost Volija i Cedevite je najmanje važan, za oba tima.

Kolo prije kraja Top 16 faze takmičenja, Budućnost je, kao drugoplasirana ekipa u grupi G (iza neporažene Lokomotive Kubanj), osigurala prolaz u četvrtfinale, gdje ih očekuje dvomeč sa turskom Darušafakom, dok Cedevita večerašnjim mečom u „Morači“ završava evropski nastup, jer u ovoj fazi nije upisala ni pobjedu u pet utakmica...

"Odmaraćemo sve što budemo mogli, to vam najotvorenije kažem. Nas ta utakmica ne zanima, mi smo prošli dalje, a oni ne mogu dalje. Igraćemo sa mlađim snagama", rekao je nakon posljednjeg duela dva tima trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Budućnost je dobila evropski meč u Zagrebu (78:75), kada je i odškrinula vrata četvrtfinala, ali je poražena prošle subote u dvorani „Dražen Petrović“ (76:71), čime je Crvenoj zvezdi prepustila prvo mjesto na tabeli, vjerovatno i do kraja ligaškog dijela ABA lige.

"Oni imaju svoje probleme, a mi imamo svoje. Pošto ne treniramo ništa, te utakmice su nam neki trening. Tako da ćemo tu probati da poboljšamo neke stvari u napadu i u obrani. Kad sam analizirao posljednju utakmicu protiv Budućnosti u ABA ligi, mada smo dobili i na trenutke smo izgledali jako dobro, vidjelo se da smo još uvijek daleko od onoga da bi bili perfektni, a što ćemo morati da bude, ako hoćemo da ostvarimo ono što su naši ciljevi. Igraćemo normalnu utakmicu, imaćemo, možda, malo više rotacija i možda nekoga malo više odmoriti, ali pokušaćemo se pripremiti za Bar", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc, jasno stavljajući do znanja da mu je bitnija subotnja utakmica protiv Mornara.

S obzirom na to da je u seriji od tri poraza Lokomotiva, Mornar, Cedevita), za Budućnost bi pobjeda protiv Cedevite, ipak, bila važna, barem na psihološkom planu...

"Već smo u Top 8...Pozivamo naše navijače da slavimo zajedno! Naš protivnik je tim protiv kojeg smo igrali prije tri dana, igraćemo protiv njih u ABA plej-ofu. Dakle, ne treba očekivati nikakva iznenađenja ili nove šeme. Nedostaje nam par igrača, kako bi se pripremili za nacionalni kup i plej-of", rekao je Džikić uoči ovog duela.

Međusobni skor u dosadašnjem toku sezone je izjednačen. Osim duela prije tri dana, Cedevita je dobila i finale ABA Superkupa, dok je Budućnost, osim u Evrokupu, slavila u meču ABA lige u Podgorici.

"Izgubili smo prije samo tri dana utakmicu koju smo mogli dobiti da smo imali više fokusa i malo više sreće. Ali, sada igramo ponovo sa istim protivnikom, kao što će biti i u ABA plej-ofu. Voljeli bismo da sa nama budu naši navijači, tako da možemo proslaviti TOP 8", rekao je Amerikanac u redovima Budućnosti, Kajl Gibson.

Večerašnja utakmica u „Morači“ počinje u 19 časova. Ulaznice po cijeni od dva eura se mogu kupiti na biletarnici SC „Morača“ od 10 časova.

Bonus video: