Podgoričkim klubovima stižu pozivnice za ABA 2 ligu

Skupština ABA lige održaće se danas putem video linka, a najvažnija stavka biće glasanje o učesnicima ABA 2. Vajld-kard dobijaju Podgorica i Studentski centar

2664 pregleda 0 komentar(a)
Igrao ABA 2 ligu u dresu Sutjeske, sada će za Studentski centar: Nikola Pavlićević, Foto: KK Sutjeska
Igrao ABA 2 ligu u dresu Sutjeske, sada će za Studentski centar: Nikola Pavlićević, Foto: KK Sutjeska

Mjesec i dva dana nakon burne Skupštine ABA lige, koja je trajala preko sedam sati, klubovi iz regiona opet će na video sjednici raspravljati o budućnosti takmičenja.

Ovog puta u fokusu, međutim, neće biti elitno takmičenje bivše SFRJ, već ABA 2 liga.

Kako „Vijesti” saznaju, i drugi rang jadranske košarke biće proširen na 14 učesnika.

Prijavilo se devet klubova koji su pravo nastupa stekli kroz nacionalna takmičenja - Sutjeska, Lovćen (Crna Gora), Sloboda Užice, Zlatibor (Srbija), Široki Brijeg, Spars (Bosna i Hercegovina), Gorica (Hrvatska), Helios (Slovenija) i Rabotnički (Sjeverna Makedonija), a biće dodijeljeno pet specijalnih pozivnica.

Dvije idu u glavni grad Crne Gore - Podgorici i Studentskom centru, koji je filijala Budućnost Volija.

Dvije će dobiti i klubovi iz BiH, Borac iz Banjaluke i tuzlanska Sloboda, a jednu Mladost iz Zemuna, koji je razvojni tim Partizana.

„Crno-bijeli” traže i da FMP, zbog veza sa Crvenom zvezdom, bude prebačen u ABA 2 ligu, ali od toga neće biti ništa...

Što se ABA lige tiče, očekuje se samo da se potvrdi ulazak skopskog MZT-a u elitni rang umjesto Primorske, koju je Košarkaški savez Slovenije zbog dugova prebacio u četvrtu ligu te zemlje.

Pravilo ABA lige j.t.d. je da samo timovi koji igraju elitni rang u svojim državama mogu da nastupaju u regionalnom takmičenju.

Bonus video: