kazao da su tužni što je srpski trener napustio ekipu

Predsjednik Fenera: Obradović htio da ode još u decembru, do pitanja plate nismo ni došli

"Da li mislite da bismo legendu kao što je Obradović pustili s namjerom", kazao je Ali Koč

3235 pregleda 0 komentar(a)
Obradović, Foto: Filip Roganović
Obradović, Foto: Filip Roganović

Ali Koč, predsjednik KK Fenerbahče, kaže da su svi u klubu tužni što je Željko Obradović poslije sedam godina napustio ekipu.

Proslavljeni srpski trener napustio je Istanbul poslije dugo vremena i privremeno će napraviti pauzu u košarci.

Mnogo je bilo spekulacija zašto je Obradović odlučio da ode, a Koč demantuje da je problem bila plata, štaviše, ističe da do pitanja primanja nisu ni došli u pregovorima.

"Da li mislite da bismo legendu kao što je Obradović pustili s namjerom? Od početka smo željeli da ostane, tokom sezone smo nekoliko puta htjeli da produžimo ugovor, ali nismo bilježili dobre rezultate. On je govorio 'hajde da pričamo kada se sezona završi'. Poslije poraza u decembru Željko je ponudio ostavku. Tada smo mu rekli da smo iza njega i da ima našu podršku. Zahvalio nam se što smo ga podržali u teškom trenutku", rekao je Koč za "Haber Turk" i dodao:

"Željeli smo da nastavimo s našim učiteljom i sve smo radili planski. Igrači su potpisivali višegodišnje ugovore, ali onda je uslijedila pandemija. Pričali smo s Željkom o planu za novu sezonu, a on je rekao da mora da pita porodicu. Nismo ni došli do pitanja plate, ali smo imali velike planove. Ali, on je donio odluku kakvu je donio i poštujemo je. Žao nam je, kao i svim navijačima Fenerbahčea".

Obradović je u Fenerbahčeu bio od 2013. do 2020. godine, osvojio je Evroligu 2017, a četiri puta je osvojio turski šampionat, kao i tri puta Kup.

Koč je istakao da je veoma važno što je ostao generalni menadžer Maurisijo Gerardini, dok je i dodao da ne zna da li će Veseli, Slukas i De Kolo naredne sezone nositi dres Fenera, prenosi B92.

"Ko zna", odgovorio je predsjednik Fenera na pitanje da li će tri ključna košarkaša ostati u timu.

Preporučujemo za Vas