Nikola Vučević bez straha čeka nastavak NBA sezone

“Pričao sam sa igračima koji dolaze iz regije odakle sam i ja - Srbije, Hrvatske - i niko mi nije spomenuo da je zabrinut. Bićemo u Orlandu, ali prilično zatvoreni od ostatka svijeta, mislim nema mnogo razloga za brigu", kazao je Vučević

13372 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: AP
Nikola Vučević, Foto: AP

Bliži se nastavak NBA lige, uz mnogo dilema.

Na Floridi, gdje bi trebalo da se održi završnica, raste broj slučajeva koronavirusa, pozitivnih ima i među igračima. Neki su i iskoristili mogućnost da odbiju da igraju u takvim uslovima.

A domaćin završnice sezone - naš as Nikola Vučević iz Orlando Medžika - vjeruje da će sve biti u redu.

“Pričao sam sa igračima koji dolaze iz regije odakle sam i ja - Srbije, Hrvatske - i niko mi nije spomenuo da je zabrinut. Bićemo u Orlandu, ali prilično zatvoreni od ostatka svijeta, mislim nema mnogo razloga za brigu", kazao je Vučević.

"Nismo kao turisti, sve organizuje NBA. Jeste drugačije, ali pitanja su uglavnom - šta da ponesem sa sobom ili šta da radim tamo?".

Florida je u nedjelju zabilježila 43.478 slučajeva koronavirusa, ali će igrači i osoblje svih timova biti u izolovanom okruženju.

"Nikada nisam ni razmišljao da ne igram. Pričamo o NBA ligi. To je jedna od najboljih organizacija na svijetu, ne samo u sportskom svijetu, već uopšte".

Vučević se sada fokusirao da provede što više vremena sa porodicom, a razmišlja i o sitnicima...

"Ostaćemo dugo, možda sedam, osam, devet, deset sedmica... Možda i plej-of... Biće veoma toplo... Takođe, moram da nađem način da ispunim vrijeme - knjigama, video igricama, filmovima... Pakovaću se nekoliko dana, da ne bih ništa zaboravio", kazao je Vučević.

Bonus video: