Novicki tek šesti igrač sa 50.000 minuta, Lebron prvi čestitao

Trener Rik Karlajl izrazio je divljenje ka svom najboljem igraču, istakavši da "ne zna ni kako Dirk uopšte više ustaje ujutru"
65 pregleda 0 komentar(a)
Dirk Novicki, Foto: Reuters
Dirk Novicki, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2018. 09:45h

Dirk Novicki, po mnogima najbolji evropski košarkaš svih vremena, postao je prethodne noći tek šesti igrač u istoriji NBA lige sa 50.000 minuta u igri.

Novickom je nedostajalo sedam minuta kako bi ušao u društvo Karima Abdul-Džabara, Karla Melouna, Kevina Garneta, Džejsona Kida i Elvina Hejsa, što je dostigao i prebacio u porazu njegovih Dalas Meveriksa od Los Anđeles Klipersa.

Legendarni Njemac igra svoju dvadesetu sezonu u dresu franšize iz Teksasa, a ranije tokom godine postao je tek šesti igrač sa najmanje 30.000 poena na svom kontu, gdje mu se nedugo zatim – pored Vilta Čemberlena, Majkla Džordana, Melouna, Abdul-Džabara i Kobia Brajanta – pridužio i Lebron Džejms.

Takođe, Dirk je jedini Evropljanin koji može da se pohvali da je bio MVP najjače lige svijeta, vlasnik je gotovo svih rekorda Meveriksa, a ujedno i jedan od jedanaest igrača koji su proglašani i za MVP regularne sezone i velikog finala.

"Imao sam sreće da ostanem zdrav tokom većeg dijela svoje karijere. Opet, imao sam neke ozbiljne prepreke na svom putu s vremena na vrijeme, ali kada vidim kroz šta su sve drugi igrači prolazili – mogu da kažem da sam itekako imao sreće", rekao je Dirk, dok je za gaf večeri bio 'zadužen' ekonom koji mu je pogrešno odštampao ime na dresu – "Nowitkzi".

"Gotovo uvijek pogledam u dres prije nego što ga obučem, ali ovoga puta nisam primijetio. Dešava se, može se reći i da nam donekle i savršeno opisuje sezonu".

Trener Mavsa Rik Karlajl izrazio je divljenje ka svom najboljem igraču, istakavši da "ne zna ni kako Dirk uopšte više ustaje ujutru", a Lebron Džejms, najbolji igrač današnjice, bio je prvi koji mu je čestitao.

Bonus video: