KSCG se oglasio: Još nemamo rezultate testova učesnika kampova u Tivtu i Bijelom Polju

Potvrđeno je, s druge strane, da su pozitvne testove imali "čelnik KSCG i dva košarkaša mlade reprezentacije"

2818 pregleda 0 komentar(a)
KSCG, Foto: KSCG
KSCG, Foto: KSCG

Košarkaški savez Crne Gore saopštio je da još nije dobio rezultate testova na koronavirus za sve igrače i članove stručnih štabova nacionalnih selekcija, koje su se pripremali na kampovima u Tivtu i Bijelom Polju.

Potvrđeno je, s druge strane, da su pozitvne testove imali "čelnik KSCG i dva košarkaša mlade reprezentacije".

Oni su "odmah po dobijanju pozitivnog rezultata na testu dobili jasna uputstva ponašanja, a uz saradnju sa nadležnim organima i ostali učesnici kampova izolovani, smatramo da neobjavljivanjem informacija, prije rezultata svih testiranih, ni na koji način nijesmo uskratili javnost u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju KSCG.

"Uvažavajući pravo javnosti da zna, ali prije svega pravo na privatnost naših košarkaša i članova KSCG-a prethodnih dana nijesmo željeli da se oglašavamo povodom rezultata testiranja učesnika kampova u Tivtu i Bijelom Polju.

Prvi razlog je to što smo željeli da od Instituta za javno zdravlje dobijemo rezultate za sve testirane, kako bi sa preciznim informacijama mogli da obavijestimo javnost o tome koliko je tačno osoba inficirano Kovidom-19. Svjedoci smo da laboratorije Instituta za javno zdravlje dnevno odrade ogroman broj testova, zbog toga još nijesu na red došli uzorci svih testiranih košarkaša i košarkašice. Kada se to desi u saradnji sa IJZ-om objavićemo podatke", naviodi se u saopštenju. .

"Vjerujemo da objavljivanje imena inficiranih nije u interesu nikog, niti na bilo koji način može pomoći u situaciji u kojoj se nalazimo.

Košarkaški savez će i u narednom periodu u saradnji sa NKT-om i IJZ-om svoje aktivnosti usmjeravati da prvenstveno zaštiti zdravlje svih, a uz nadu da ćemo vrlo brzo pričati opet o košarci", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: