Košarkaški kamp u Kolašinu odložen za avgust

Osnivači kampa Vlado Šćepanović i Savo Đikanović su najavili da će svi zainteresovani biti blagovremeno obaviješteni o svim važnim detaljima

3585 pregleda 0 komentar(a)
Kamp pomjeren zbog pandemije koronavirusa, Foto: Google.com
Kamp pomjeren zbog pandemije koronavirusa, Foto: Google.com

Bivši crnogorski košarkaši Vlado Šćepanović i Savo Đikanović su odlučili da zbog pandemije koronavirusa odlože kamp u Kolašinu za avgust.

Osnivači kampa su najavili da će svi zainteresovani biti blagovremeno obaviješteni o svim važnim detaljima.

"Nakon konsultacija koje smo imali sa autoritativnim predstavnicima Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, donijeli smo odluku da Šesti međunarodni košarkaški kamp "Lovćen osiguranje basket kamp Kolašin 2020" odložimo za mjesec avgust.

Sagledavajući aktuelnu situaciju i svakodnevno povećanje broja zaraženih koronavirusom, procijenili smo da bi početak kampa 19, jula, kada je trebalo da počne prva smjena, mogao da donese mogući rizik za učesnike.

Zbog toga smo odlučili da mamp odložimo za mjesec avgust, a svi zainteresovani biće blagovremeno obaviješteni o svim važnim detaljima za avgustovski kamp. Pratićemo situaciiju sa koronavirusom, imati stalnu komunikaciju sa NKT-om i nadležnim zdravstvenim i epidemiološki službama i na osnovu toga donositi odluke.

Želimo da naglasimo da će u slučaju eventualnog otkazivanja kampa u avgustu svim roditeljima koji su uplatili cio iznos ili dio rate biti vraćen novac. Početkom avgusta ćemo odrediti novi datum planiranih smjena na kampu i sve roditelje blagovremeno obavijestiti o svemu.

Vjerujemo da će disciplina, odgovornost, poštovanje mjera NKT-a, na šta pozivamo sve građane, učiniti da se epidemiološka situacija značajno poboljša u avgustu. Kao organizatora kampa nas dodatno ohrabruje to da je naš domaćin grad Kolašin i dalje sredina u kojoj nisu zabilježeni slučajevi inficiranih od korone.

Poštujemo mjere da bismo se u avgustu sa košarkaškom loptom vidjeli i družili u Kolašinu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: