TRENER BUDUĆNOST VOLIJA SREĆAN ZBOG ŽRIJEBA ZA EVROKUP

Mijović: Zadovoljni smo i optimistični, Top 16 imperativ

„Plavi” će se u grupi B za jedno od prva tri mjesta boriti sa španskom Unikahom, izraelskim Makabi Rišon Lecionom, italijanskom Brešom, njemačkim Ulmom i francuskim Bulonj Metropolitansom

4397 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović na utakmici sa Unikahom prošle sezone, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović na utakmici sa Unikahom prošle sezone, Foto: Savo Prelević

Prošle sezone Budućnost Voli je razočarala u Evrokupu, u „Morači” gubila od znatno slabijih timova Trenta i Arka Gdinje, a sada mora da popravi utisak.

Cilj je plasman među 16 najboljih ekipa, što ne krije ni šef stručnog štaba Petar Mijović, koji je zadovoljan ishodom današnjeg žrijeba.

„Plavi” će se u grupi B za jedno od prva tri mjesta boriti sa španskom Unikahom, izraelskim Makabi Rišon Lecionom, italijanskom Brešom, njemačkim Ulmom i francuskim Bulonj Metropolitansom.

- Sigurno da možemo da budemo zadovoljni grupom i da budemo optimistični. Kad završimo sklapanje tima, možemo da budemo konkurentni u ispunjavanju osnovnog cilja - prolaza u narednu fazu, što se nakon slabijeg prošlogodišnjeg nastupa nameće kao imperativ - rekao je Mijović.

Tim iz Malage, za koji su u Budućnosti i prije žrijeba znali da će im biti rival, favorit je grupe. Svi ostali će biti autsajderi u „Morači”, gdje će šampion Crne Gore pokušati da konačno savlada Unikahu, od koje je izgubio svih šest mečeva.

- Unikaha je glavni favorit, a ostalih pet ekipa su dosta izjednačene i tražiće šansu za prolaz. Za bilo kakvu konkretniju analizu je potrebno da svi učesnici kompletiraju timove. Loših ekipa u Evrokupu nema. Breša je bila bolje plasirana od Armanija u prvenstvu Italije i dugo godina je u Top 16 fazi Evrokupa, Ulm je igrao polufinale Bundeslige, to garantuje ozbiljnu borbu - upozorava Mijović.

Mladi stručnjak ističe da je neophodno da njegov tim bude pravi.

- Moramo u svih 10 utakmica prve faze da budemo na maksimumu, kako bismo se plasirali u drugi krug, što je, ponavljam, imperativ. Nadam se da ćemo vrlo brzo riješiti određene stvari vezane za roster i spremni dočekati početak takmičenja 31. septembra - zaključio je Mijović.

Preporučujemo za Vas