Kalates predstavljen u Barsi: Mrzio sam Jasikevičijusa

Kalates sa Barselonom potpisao ugovor do 2023. godine.

6018 pregleda 0 komentar(a)
Kalates na predfstavljanju, Foto: Twitter
Kalates na predfstavljanju, Foto: Twitter

Nik Kalates juče je predstavljen kao novo pojačanje Barselone za predstojeću sezonu.

Grk u Španiju stiže iz Panatinaikosa, a sa novim klubom potpisao je trogodišnji ugovor i zaraživaće 5,5 milioona eura godišnje.

Kalates će u Barseloni saraživati sa Šarunasom Jasikevičijusom. Litvanac će mu sada biti trener, a njih dvojica bili su saigrači tokom Kalatesovog prvog mandata u Panatinaikosu. Bilo je to u sezoni 2009/2010. Tih dana Grk se prisjetio na predstavljanju.

"Tokom prve faze karijer u Panatinaikosu, upoznao sam ga kao igrač i mrzio sam ga jer je mnogo galamio na mene. Imao sam samo 20 godina i nisam shvatao da se trudi da mi pomogne i da me učini boljim igračem. Kasnije sam ga razumio i postali smo bliski. Istina je da je on jedan od najboljih trenera danas i siguran sam da će donijeti novi stavu Barselonu", rekao je Kalates.

Kaže da je igranje u Barseloni novi izazov.

"Igraću sa Mirotićem, Dejvisom, Higinsom... To je veoma lako za plejmejkera, a još lakše jer je tu trenrer kao što je Jasikevičijus. Ali, bez sumnje, dolazak u Barsu je najveći izazov za mene. Igrao sam u reprezentaciji i u Grčkoj, a to što ću igrati u drugoj zemlji takođe je izazov. Kada vidim ekipu i zanjući trenera, mislim da ću se dobro uklopiti i da će to iči lako kada sam ja u pitanju", kazao je Kalates na prestavljanju.

Prije dolaska Kalatesa, Barsu su napustili Ante Tomić i Pau Ribas, dok je Brendon Dejvis produžio ugovor.

Bonus video: