Pavićević: Svi se "ubiše" od kalkulacija, a zaboravljaju da sve zavisi od nas

Mornar je u seriji od šest uzastopnih pobjeda u regionalnom takmičenju, posljednju je ostvario protiv lidera Budućnosti, dok je Igokea osam na tabeli, sa sedam pobjeda i 11 poraza.
85 pregleda 3 komentar(a)
Derek Nidam, Foto: Aba-liga.com
Derek Nidam, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 03.02.2018. 15:20h

Iako su porazom kod kuće protiv danskog Bakena doveli u pitanje, do pretposljednjeg kola, skoro osiguran plasman u osminu finala FIBA Evrokupa (za prolaz u posljednjem kolu u Bjelorusiji protiv Cmokija dovoljan je i poraz do šest razlike), košarkaši Mornara su, ipak, posebno skoncentrisani na dešavanja u ABA ligi, gdje imaju veliku šansu da se domognu plej-ofa.

Na četiri kola prije kraja, izabranici Mihaila Pavićevića su na četvrtom mjestu, sa skorom od 11 pobjeda i sedam poraza. Imaju dvije pobjede više od najbližih pratioca, FMP-a i Partizana, s tim da su Barani bolji međusobno od Partizana (dvije pobjede), a slabiji od FMP-a (po pobjeda, uz lošiju koš-razliku).

Zato bi pobjeda u sjutrašnjem meču u Laktašima protiv Igokee (17 sati) mogla biti presudna, s obzirom na to da FMP očekuje duel sa Crvenom zvezdom…

„Igokea je ekipa za poštovanje. Dugo godina igra u ABA ligi, a ne treba zaboraviti da je svojevremeno, sjajno vođena od trenera Dragana Bajića, osvojla prvo mjesto u regularnom dijelu regionalnog takmičenja. To je iskusna ekipa, i na terenu i na klupi. Igokeu nije lako dobiti ni kod kuće ni u gostima, na sigurnu pobjedu protiv nje niko ne može da računa. Predvođena je jednim od najvećih lidera u ABA ligi, Vukom Radivojevićem i trenerom Bajićem“, kaže Mihailo Pavićević.

Mornar je u seriji od šest uzastopnih pobjeda u regionalnom takmičenju, posljednju je ostvario protiv lidera Budućnosti, dok je Igokea osma na tabeli, sa sedam pobjeda i 11 poraza.

„U ovom trenutku veća motivacija bi trebalo da bude na našoj strani, jer se borimo za četvrto mjesto, a Igokea je u sredini tabele i ne može da se značajnije pomjeri na tabeli. Ali, to ne mora ništa da znači, niti bilo šta garantuje. Svjesni smo da nas pobjeda gotovo sigurno vodi u plej-of. Mi smo mjesec i po u sjajnoj formi koju je, s obzirom da se takmičimo na dva fronta, teško dugo održati. Osim toga, mi nemamo, kao Zvezda i Budućnost, 12 gotovo podjednako kvalitetnih igrača, imamo skraćen roster i umor može da učini svoje. Dok se to ne desi, vjerujem da ćemo obezbijediti plasman u fajnal for ABA lige“, dodao je Pavićević.

Trener Mornara je dodao da ga zabavljaju kombinacije oko četvrtog putnika u plej-of.

„Svi se "ubiše" od kalkulacija, kao da zaboravljaju da sve zavisi od nas. A mi gledamo svoja posla i znamo šta nam je cilj. Nadomak smo tog cilja, ali ako ga i ne ostvarimo neće biti smak svijeta“, ističe Pavićević.

U proteklih godinu i po, Mornar i Igokea u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i u ABA ligi sastali su se pet puta. Mornar je slavio tri puta u Baru, Igokea dva puta u Laktašima.

„Voljeli bismo da se tradicija prekine i da prvi put u našim međusobnim duelima pobijedi gost, ali to neće biti nimalo lako. Igokea ima veoma dobar tim i moramo da igramo znatno bolje nego protiv Bakena u Fibakupu, ukoliko želimo da trijumfujemo i sasvim se približimo plej ofu. Ali, recept znamo - samo treba da budemo na nivou iz prethodnih šest susreta u ABA ligi“, naglašava centar Radoje Vujošević, koji je bio akter svih pet dosadašnjih mečeva, a koji se prethodnih dana žalio na bolove u leđima, ali se očekuje da će stameni centar stisnuti zube i biti u stroju za ovu važnu utakmicu Mornara.

Bonus video: