Nikola Vučević za "Vijesti" o povredi, sezoni, trejdu, Lebronu...

„Što se tiče trejda – to su stvari van moje kontrole. Na upravi je da donosi odluke o tome. Sve informacije koje dobijam od njih za mene su pozitivne“, kazao je Vučević
79 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.02.2018. 11:50h

Nikola Vučević je van terena od 23. decembra, kada je na meču protiv Vašingtona polomio kost na šaci.

Operacija, pa oporavak – vrijeme je za povratak.

Vučević bi sljedeće sedmice nakon pregleda, konsultacija sa doktorima, trebalo da se vrati u tim Orlanda.

„Počeo sam da treniram sa ekipom, to je bio jedan od bitnijih koraka u oporavku. Potrebno je da vratim sigurnost u ruku, kako bih mogao da igram. Trebaće mi nekoliko treninga prije nego što se vratim – sljedeće sedmice nakon pregleda, trebalo bih da dobijem dozvolu da mogu da se vratim na parket“, kazao je Vučević za „Vijesti“.

Do povrede je bio najbolji igrač Orlanda, koji je sezonu otvorio skorom 8-3, bio u vrhu Istoka, da bi, odjednom, stao...

„Teško je objasniti zašto. Krenuli smo dobro, možda i najbolje od kada sam u Orlandu. Uslijedio je, međutim, pad, igra koja nas je krasila na početku sezone je nestala. Uslijedile su duge serije poraza, i ponovo smo u zaostatku na tabeli i u borbi za plej-of“, ističe Vučević.

Šta to nedostaje Orlandu, možda još iskusniji igrači...

„Da li nam fale određeni igrači ili ne, nije moje da odlučujem, time se bavi menadžment kluba“, ističe Vučević.

Tim sa Floride posljednji put učesnik plej ofa Istoka bio je 2012. godine. Od tada su se snovi o doigravanju završavali rano.

„Srećan sam u Orlandu”, ponavlja Vučević.

“Naravno, volio bih da pobjeđujemo više, želim da Orlando vratim u plej-of“, kazao je Vučević, koji je do povrede na 34 meča imao prosjek od 17,4 poena, 9,3 skoka i 3,3 asistencije.

U toku je prelazni rok u NBA ligi, a njegovo ime se konstantno provlači po medijima u pričama o potencijalnim trejdovima...

„Što se tiče trejda – to su stvari van moje kontrole. Na upravi je da donosi odluke o tome. Sve informacije koje dobijam od njih za mene su pozitivne“, kazao je Vučević.

Kada su NBA aktuelnosti u pitanju, Vučević smatra da su Indijana Pejsersi tim koji je najprijatnije iznenađenje.

„Indijana igra dobro od početka sezone. Niko to nije očekivao. Igraju sjajno – konstantni su. Imaju mlad tim, lijepo ih je gledati“, kazao je Vučević.

U Indijani blista njegov nekadašnji saigrač Viktor Oladipo.

„Napravio je veliki napredak u igri. Nisam očekivao da će za kratko vrijeme postati lider tima, dobio je poziv na ol-star utakmicu. Igra sjajno i mnogo mi je drago zbog njega. Ima velike šanse da dobijre nagradu za igrača koji je najviše napredovao“, rekao je Vučević.

U Americi se ovih dana priča o potencijalnoj “bombi” koju je lansirao ESPN – o mogućnosti da Lebron Džejms karijeru nastavi u Golden stejtu.

„To se, po mom mišljenju, neće dogoditi. Ne vjerujem da će Golden stejt mijenjati tim. Morali bi da se odreknu nekoliko igrača. Mislim da su to samo medijski navodi“, rekao je Vučević.

Povjerenje u Zvezdana Mitrovića

Zbog obaveza u NBA ligi Vučević ne može da pomogne reprezentaciji u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini. Brzo slijedi nastavak, mečevi sa Slovenijom, 23 februara u Podgorici i Španijom četiri dana kasnije u Saragosi.

„Pratiću koliko budem mogao odavde. Prve dvije utakmice su završene očekivano. Protiv Španije se nije moglo više. Novi je selektor, treba vremana da se to sve posloži. Utakmica protiv Slovenije je veoma bitna za drugo mjesto u grupi. Želim im sreću. Biću uz njih iz SAD“, kazao je Vučević.

Zvezdan Mitrović, peti crnogorski selektor, pravi je izbor za to mjesto smatra naša NBA zvijezda.

„Sa njim sam imao dobar odnos kada smo bili zajedno u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine. Čuo sam dosta pohvala o njemu - rezultate koje pravi sa Monakom su dobri i mislim da je pravi izbor za selektora“, kazao je Vučević.

Bonus video: