Faktor „Morače” adut Budućnosti

odgoričanke od 19 časova dočekuju Tiringer, a pobjedom bi četiri kola prije kraja glavne faze stekle četiri boda prednosti nad oba njemačka predstavnika, uz veliku šansu da tako ostane i dan kasnije, jer Bitighajm dočekuje nepobjedivi Vardar.
104 pregleda 2 komentar(a)
Matea Pletikosić, Foto: Filip Roganović
Matea Pletikosić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.02.2018. 11:23h

U Podgorici tri pobjede i gol-razlika plus 16, u gostima četiri poraza i 28 više primljenih nego datih pogodaka. Brojke i više nego jasno pokazuju da je „Morača” najveći adut rukometašica Budućnosti, a večeras bi u njoj mogle da naprave ključni korak ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Podgoričanke od 19 časova dočekuju Tiringer, a pobjedom bi četiri kola prije kraja glavne faze stekle četiri boda prednosti nad oba njemačka predstavnika, uz veliku šansu da tako ostane i dan kasnije, jer Bitighajm dočekuje nepobjedivi Vardar.

"Moramo da budemo koncentrisane na našu igru i da damo sve što možemo pred našim navijačima. Tiringer je veoma dobar tim, sa mnogo iskusnih igračica i neophodno je da budemo prave, kako bismo stigle do pobjede", upozorila je najiskusnija igračica u timu Dragana Adžića, Darli Zokebi de Paula.

„Plave” nisu dobro počele glavnu fazu, jer su u Dabašu poražene od Ferencvaroša sa 34:26.

"Uvijek nam je teško da igramo, jer imamo tim bez dovoljno iskustva. Trudimo se da budemo sve bolji i bolji, da ne pravimo iste greške. Nekada bude dobro, nekada ne. Odigrale smo veoma loše drugo poluvrijeme protiv Ferencvaroša, ali je to sada prošlost. Koncentrisane smo samo na Tiringer", naglasila je 35-godišnja Brazilka koja od 2015. brani za Španiju.

Biće ovo deveti međusobni meč timova iz Podgorice i Erfurta. Najtrofejniji crnogorski klub je dobio sedam mečeva, uz poraz u sezoni 2012/13. u Nordhauzenu (24:20). Sada ima mlađi tim nego u ijednom od tih duela, ali je favorit pred svojim navijačima.

"Tiringer je veoma dobra, iskusna ekipa i sada igra bolje nego u prvom dijelu sezone. Mnogo smo mlade, ali smo puno puta dokazale da možemo da se nosimo sa dobrim ekipama. Moramo da uđemo u meč sa velikom željom i energijom, da ispoštujemo sve dogovore koje smo imale tokom ove sedmice i onda rezultat neće biti upitan", obećava Matea Pletikosić.

Mlada Hrvatica, koja je sa pet golova bila jedna od junakinja pobjede nad Vajpersom (26:23) za plasman u glavnu fazu, uporedila je njemačke timove Bitighajm i Tiringer, rivale „plavih” za ulazak u četvrtfinale.

"Obje ekipe su dosta dobre. Igrale smo u Podgorici protiv Bitighajma, pokazale smo da možemo da igramo sa njim, a u gostima smo imale pad i iz toga izvukle pouke. Tiringer na svakoj poziciji ima dobre igračice i moramo da damo maksimum", naglasila je 19-godišnjakinja iz Sinja, koja priznaje da je večerašnji rival slabiji nego onaj od kojeg je Budućnost izgubila prije šest dana.

"Ferencvaroš je mnogo bolji i ima više dobrih igračica od Tiringera, ali nijedan rival u glavnoj fazi nije za potcjenjivanje. Moramo u svaki meč sa uđemo maksimalno", zaključila je djevojka koja je već treću godinu stanovnica Podgorice.

Bonus video: