Studentski centar dovodi hrvatske tornjeve blizance

U filijalu Budućnost Volija dolaze 212 centimetara visoki 16-godišnjaci Zvonimir i Tomislav Ivišić

6130 pregleda 0 komentar(a)
Zvonimir Ivišić, Foto: FIBA
Zvonimir Ivišić, Foto: FIBA

Tornjevi blizanci je nekada bio nadimak Dejvida Robinsona i Tima Dankana u San Antoniju, FIBA je tako nazvala Nikolu Vučevića i Bojana Dubljevića, a sada u Podgoricu stižu hrvatski blizanci, dječaci koji bi visinom mogli da se proglase tornjevima - Zvonimir i Tomislav Ivišić.

U pitanju su momci visoki 212 centimetara, koji 9. avgusta slave 17. rođendan. Prije dvije godine su iz bosanskog Viteza stigli u Šibenku, a sada bi trebalo da obuku dresove Studentskog centra, filijale Budućnost Volija, koja će igrati u ABA 2 ligi.

Šibenka, klub u kojem je ponikao Dražen Petrović, najavljuje bitku za dvojicu dugajlija.

„Nemalo sam se iznenadio kada sam dobio izjavu po kojoj braća Ivišić imaju namjeru da jednostrano raskinu ugovor sa Šibenkom! Moram da kažem da klub nije učestvovao u mogućem transferu. Zapravo, i te kako bismo željeli da ostanu u Šibeniku. Ali, sasvim je izvjesno da su u dogovoru s porodicom i agentom odlučili da dignu sidro. Međutim, to s pravne strane nije završena priča. Braća Ivišić imaju potpisan ugovor sa Šibenkom i dok ne podmire svoje obaveze, ne mogu otići. Ko zna na kojoj pravnoj instanci će završiti ova priča”, rekao je predsjednik Šibenke Ante Burić za „Šibenski”.

Ako se ne postigne dogovor između Studentskog centra, Šibenke i zastupnika dvojice mladih košarkaša, Miška Ražnatovića, slučaj bi mogao da završi na Fibinom sudu. Ako hrvatski klub nije izmirio dugovanja, braća Ivišić će lako dobiti „čiste” papire...

Studentski centar je do sada zvanično doveo samo jedno pojačanje, i to još 29. maja, kada je potpisao prvi strijelac ABA 2 lige u prošloj sezoni, Nikola Pavlićević iz Sutjeske.

Desetak dana kasnije, ugovor je do 2023. produžio trener Nenad Trajković, da bi 29. juna Skupština ABA lige potvrdila pozivnicu „studentima” za drugoligaško takmičenje.

Trajković i generalni menadžer kluba Đuro Ostojić sada moraju da formiraju tim.

Ostalo je da odluče ko će od iskusnih igrača biti podrška mlađima, kao i ko će iz prvog tima biti prekomandovan u filijalu.

Najčešće se pominje da bi Milić Starovlah trebalo da igra za „studente”, u igri su i Fedor Žugić i Igor Drobnjak, a mogli bi da dođu i Miloš Popović i Draško Knežević...

Bonus video: