Marko Popović trener mlađih kategorija u Podgorici

Nekadašnji kapiten Budućnosti je završio karijeru prije nekoliko mjeseci u dresu Studentskog centra

9142 pregleda 3 komentar(a)
Marko Popović i direktor Podgorice Zoran Vujičić, Foto: KK Podgorica
Marko Popović i direktor Podgorice Zoran Vujičić, Foto: KK Podgorica

Marko Popović, bivši kapiten Budućnosti i nekadašnji crnogorski reprezentativac, stavio je tačku na igračku karijeru, a trenersku počinje u KK Podgorica.

Bek šuter, koji je minule sezone bio član Studentskog centra, odmah nakon odluke da završi karijeru dobio je Podgorice da u novom članu ABA 2 lige započne trenerski posao.

Na obostrano zadovoljstvo saradnja je danas i ozvaničena, čime je Podgorica pokazala da osim što okuplja najbolje domaće talente, želi i izuzetan stručni kadar u svim selekcijama.

Popović je igrao za Budućnost, gdje bio kapiten, a za 11 godina šest puta je bio šampion Crne Gore i osvojio sedam trofeja Kupa.

Zbog problema sa koljenom, koji su počeli od januara 2014. godine i dugo ga mučili, u avgustu 2014. godine je morao na operaciju, a na teren se vratio u oktobru 2015. godine, kada je potpisao za Ulcinj, za koji je postizao prosječno 8,3 poena i imao 4,2 skoka po utakmici.

Igrao je u kosovskom Baškimiju, gdje je prosječno po meču bilježio 12 poena, 3,7 skokova i 2,1 asistenciju, na ukupno 25 utakmica.

Igrao je u Ukrajini, gdje je nosio dres člana superligaša Čerkasija. Minule sezone igrao je za Studentski centar. Sa reprezentacijom Crne Gore je učestvovao na Eurobasketu 2013. godine.

Bonus video: