Presudan korak ka prvom mjestu

Budućnost je na diobi prvog mjesta sa Crvenom zvezdom, sa po 15 pobjeda i tri poraza, Cedevita ima dvije pobjede manje
4 komentar(a)
Budućnost Cedevita, Foto: Budućnost Voli
Budućnost Cedevita, Foto: Budućnost Voli
Ažurirano: 03.02.2018. 10:14h

Košarkaši Budućnost Volija su ove sezone već upisali dvije važne pobjede protiv Cedevite, i jedan, manje bitan, poraz. Slavili su u prvom dijelu ABA lige (66:60), u Podgorici, a potom su dobili i prvi od dva meča u grupi u Evrokupu, u Zagrebu (78:75), kojim je hrvatskim tim već tada otpao iz trke za plasman u četvrtfinale.

Prvak Hrvatske je, u uvertiri za sezonu u regionalnom takmičenju, dobio meč u finalu ABA Superkupa, u Baru (78:69).

Večerašnji duel u Zagrebu (19 časova) je, i te kako, bitan za oba tima, jer umnogome može da skroji konačan izgled tabele i startne pozicije za plej-of. Budućnost je trenutno na diobi prvog mjesta sa Crvenom zvezdom, sa po 15 pobjeda i tri poraza, ali su „plavi" trenutno u prednosti u odnosu na Zvezdu, zbog dvije pobjede u međusobnim duelima.

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela, Cedevita je treća na tabeli, sa dvije pobjede manje, i imperativom pobjede, barem u trci za drugo mjesto.

Cedevita ima bolji skor od Budućnosti u ABA ligi (12-10), posebno na svom parketu (8-2), gdje su, međutim, Podgoričani i lani slavili sa 80:70...

"Imamo pred nama vrlo dobrog protivnika, kojeg moji saigrači poznaju, a protiv nekolicine sam već igrao. Utakmica je važna i za jedne i za druge - rekao je novi Amerikanac u redovima Budućnosti, Džastin Dolman, koji je od dolaska u Podgoricu najveću minutažu imao u Krasnodaru, u porazu od Lokomotive u Evrokupu, a za 18 i po minuta je uknjižio devet poena, dva skoka i blokadu.

Porazima protiv Mornara i Lokomotive Kubanj, Podgoričani su prekinuli dvije serije (od pet pobjeda u ABA ligi i tri pobjede u Evrokupu), ali nijesu ugrozili konačne ciljeve. Međutim, u ABA ligi Podgoričani više nemaju prostora za prazan hod ako žele da zadrže prvo mjesto za plej-of, jer je teško očekivati da će se Zvezda u posljednja četiri kola negdje okliznuti.

Osim Cedevite, „plave“ očekuje još teško gostovanje Partizanu, dok crnogorski šampion ne bi trebalo da ima problema kod kuće protiv MZT-a i FMP-a. Zato je gostovanje u Zagrebu pretposljednja teška stepenica ka odbrani prvog mjesta.

"Prvenstvo ulazi u završnu fazu. Ostalo je još nekoliko kola prije doigravanja. Mi smo svoje učešće odavno osigurali, sad ostaje da vidimo ko će biti naš protivnik. Ovo je peto vezano gostovanje, imamo i odsutne igrače, ne znamo definitivni sastav za ovaj meč", rekao je Džikić, koji sigurno ne može da računa na Petra Popovića.

Bonus video: