Mornar igra FIBA Evropa kup?

Sudeći po kvalitetu timova koji su do sada nastupali u tom takmičenju, Mornar bi trebalo da bude jedan od glavnih favorita za pehar

10180 pregleda 7 komentar(a)
Košarkaši Mornara bi mogli da donesu evropski trofej u Bar, Foto: KK Mornar/Media Pro
Košarkaši Mornara bi mogli da donesu evropski trofej u Bar, Foto: KK Mornar/Media Pro

Galimatijas koji se stvorio proizvoljnim tumačenjem košarkaških pravila mogao bi da se završi na neočekivan način za KK Mornar - učešćem u FIBA Evropa kupu.

Barani su u trenutku prekida ABA lige, kolo prije kraja, bili 5. na tabeli, ali bi bili četvrti da je sezona zaključena kako je trebalo, zbog toga što su u oba meča savladali Cedevita Olimpiju. Zato su se braća Pavićević s pravom nadali učešću u Evrokupu, ali je iz Barselone 15. juna samo stigla vijest da u to takmičenje ide tim iz Ljubljane.

Iz Mornara su bili ogorčeni, jer su računali da će sigurno nastupiti u Evrokupu. Tako su i koncipirali tim, ali su zbog čudne matematike Đordija Bertomeua ostali bez zasluženog mjesta. Da stvar bude gora, zbog očekivanja da će nastupiti u tom takmičenju, iz Bara se nisu ni prijavljivali za FIBA Ligu šampiona, za šta je konačni rok bio 5. jun.

Bertomeu je, navodno, obećao Đorđiju Pavićeviću da će Mornar biti pozvan u Evrokup ako neko otkaže nastup, ali se po ko zna koji put pokazalo da se na riječi Katalonca ne može osloniti - nekoliko dana nakon tog „obećanja”, objavljeno je da je umjesto Frankfurt Skajlajnersa u to takmičenje pozvan italijanski Trento.

Barani su najavljivali tužbu protiv Evrolige i ABA lige, ali su od toga odustali i u ponedjeljak će se i definitivno znati hoće li igrati FIBA Evropa kup. Sudeći po kvalitetu timova koji su do sada nastupali u tom takmičenju, Mornar bi trebalo da bude jedan od glavnih favorita za pehar. Jeste da je to najmanje važan trofej od četiri evropska, ali bi za Mornar bio najveći u klupskoj istoriji. I ne bi bilo loše da šampion Crne Gore iz 2018. bude u društvu dosadašnjih osvajača Skajlajnersa, Nantera, Rejer Venecije i Dinamo Sasarija, zar ne?

Bonus video: