Ovo su preporuke Evrolige za povratak navijača u dvorane

Evroliga je dogovorila sa klubovima osnovne uslove

6393 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Evroliga je sa klubovima postigla dogovor o načinu na koji će u dvorane moći da dolaze navijači, kada se za to steknu uslovi

Evroliga je dogovorila sa klubovima osnovne uslove. Ovaj skup propisa odnosi se i na Evrokup.

Imajući sve to u vidu, preporuke su sljedeće:

Raspored pristupa areni – Ulaz u arenu tokom određenog vremena i širenje što više fizičkih pristupnih tačaka u halama:

Testiranje (ispitivanje) i upravljanje cirkulacijom navijača – Klubovi će omogućiti testiranje temperature na pristupnim tačkama i ulazima u dvoranu, kao i upravljanje spoljnom i unutrašnjom cirkulacijom navijača, kako bi se poboljšalo socijalno distanciranje tokom cijelog trajanja događaja.

Namjenski sanitarni protokoli za arene – Poboljšati cjelokupnu čistoću u hali, uvođenje sanitarnih protokola i pružanje zaštitne odjeće radnom osoblju i aštite gledaocima tokom boravka u hali.

Epidemiološka ekspertiza – Posavetovati se sa stručnjacima za epidemiologiju kako bi podržali i pomogli implementaciju sigurnosnih protokola.

Fleksibilna mjesta za socijalno distanciranje – Stvaranje programa i šeme za sjedenje radi različitih mjera fizičkog distanciranja, kada je to potrebno, kako bi se omogućilo vlasnicima sezonskih karata da uživaju u igri sa svojih rezervisanih mjesta u najsigurnijem okruženju i u skladu sa međunarodnim i/ili lokalnim propisima.

Hands-fri tehnologija – Ubrzajte usvajanje takvih mjera kao što su online kupovina bez papira ili bezgotovinsko plaćanje da biste ograničili gužve, duge redove i dodirne tačke.

Prilagodljivi načini plaćanja ulaznicama – Dati navijačima potrebnu fleksibilnost u nepredvidivim vremenima, nudeći kreativne uslove plaćanja.

Zatražiti pomoć navijača – Ubrzati usvajanje inovativnih mjera za angažovanje navijača, pitajući i njih za mišljenje o gore navedenim mjerama i uzimajući u obzir njihov uvid prilikom dizajniranja novih mjera u ovim okolnostima.

Transparentna i dosljedna komunikacija – Obavještavajte ljubitelje košarke i navijače o svim preduzetim mjerama kako bi se osigurala njihova udobnost i sigurnost nakon što su vrata hale otvorena.

Bonus video: