Zdovc: Ne treba posebno motivisati igrače za Budućnost

"Igraju dobro i trojica igrača Ivanović, Gordić i Gibson su im stvarno u vrhunskoj formi. Imaju samopouzdanje i kad i počnu slabo tokom utakmice rastu i nije ih lako pobijediti", kaže trener Zagrepčana
58 pregleda 3 komentar(a)
KK Cedevita, Jure Zdovc, Foto: Aba-liga.com
KK Cedevita, Jure Zdovc, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 02.02.2018. 15:01h

Cedevita je dobila prvi duel u sezoni protiv Budućnost Volija, u finalu ABA Superkupa u Baru (78:69), ali je izgubila dva naredna, i to važnija - prvi u Podgorici, u prvom dijelu ABA lige (66:60), a potom i prvi od dva u grupi u Evrokupu, u Zagrebu (78:75), kojim je hrvatskim tim već tada otpao iz trke za plasman u četvrtfinale.

Zato su u Cedeviti veoma motivisani za subotnji derbi u Zagrebu (19 sati), u 19. kolu ABA lige, koji umnogome može da skroji konačan izgled tabele i startne pozicije za plej-of.

Budućnost je na diobi prvog mjesta sa Crvenom zvezdom, sa po 15 pobjeda i tri poraza, ali su "plavi" trenutno u prednosti, jer su međusobno bolji od Zvezde (dvije pobjede).

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela, Cedevita je treća na tabeli, sa dvije pobjede manje, i imperativom pobjede, barem u trci za drugo mjesto...

"To je derbi. Dužni smo im. Doći će kod nas, igramo u Košarkaškom centru "Dražen Petrović", tako da mislim da ne treba posebno motivisati igrače. Istina, nismo u nekom super stanju, psihičkom ni fizičkom, ali kao što sam rekao, to je derbi. Naš posljednji poraz protiv njih kod kuće u Evrokupu mogao se drugačije završiti. Imali smo tada dobar period igre, ali treba nam takva intenzivnost i energija 40 minuta", kaže trener Cedevite Jure Zdovc.

Porazima protiv Mornara i Lokomotive Kubanj, Podgoričani su prekinuli dvije serije (od pet pobjeda u ABA ligi i tri pobjede u Evrokupu), ali nijesu ugrozili konačne ciljeve.

"Znam da nije lako. Budućnost je u jako dobrom ritmu. Igraju dobro i trojica igrača Ivanović, Gordić i Gibson su im stvarno u vrhunskoj formi. Imaju samopouzdanje i kad i počnu slabo tokom utakmice rastu i nije ih lako pobijediti. Sve naše utakmice s njima su završile tu negdje. Tri smo odigrali dosad, tako da se nadam da će nam se konačno i malo sportska sreća pokazati jer nam treba", dodao je Zdovc.

Bonus video: