U Feneru još ne mogu da prebole Obradovićev odlazak: "Bila je to traumatična situacija za sve nas"

Obradović je ovog ljeta - nakon što mu je istekao ugovor - nakon sedam godina napustio Fenerbahče

6778 pregleda 0 komentar(a)
Obradović, Foto: Filip Roganović
Obradović, Foto: Filip Roganović

Odlazak Željka Obradovića iz Fenerbahčea, bio je traumatičan za ljude u klubu, kazao je predsjednik tima iz Istanbula, Ali Koč.

Obradović je ovog ljeta - nakon što mu je istekao ugovor - nakon sedam godina napustio Fenerbahče.

"Još jednom, hvala Obradoviću. Tokom svih godina postigli smo toliko toga. Usrećio nas je. Naravno da niko u klubu nije želio da Obradović ode. Bila je to traumatična situacija za sve nas. Još jednom mu se zahvaljujem za sve što je uradio za klub", poručio je Koč.

Obradovića je naslijedio Igor Kokoškov. Nakon njegovog dolaska, promjenjen je i igrački kadar. Iz kluba su otišli Derik Vilijams, Nikola Kalinić i Luiđi Datome. Novi igrači Fenera su Edgaras Ulanovas, Lorenco Braun, Danilo Bartel, Dišon Pjer i Džonatan Hamilton.

"Nakon Obradovićevog odlaska, svi klubovi u kojima je radio imali su problema. Međutim zamjenik predsjednika Semih Ozsoji i generalni menadžer Mauricio Đerardini odradili su sjajan posao u roku od 15 dana. Doveli su za trenera poznato ime. Dolazak Kokoškova u Fener bio je iznenađenje za mnoge. Ali, odradili smo dobar posao", rekao je prvi čovjek Fenera.

Koč se osvrnuo i na budžet kluba za narednu sezonu. Umjesto 30, biće otprilike između 18 i 20 miliona eura.

"Morali smo to da uradimo", objasnio je Koč.

Bonus video: