Fenerbahče: Naša vrata su zauvijek zatvorena za Kantera i slične njemu

„To je osoba čije se ime pominje u istim rečenicama sa terorističkim organizacijama i čije je ponašanje postalo veoma dobro poznato našoj javnosti kada je napustio klub”, piše u saopštenju

5019 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Enes Kanter je opet u centru pažnje.

Košarkaš Boston Seltiksa, za kojim je Turska prošle godine tražila raspisivanje crvene Interpolove potjernice, jer je pristalica Fetulaha Gulena, najvećeg protivnika Redžep Tajipa Erdogana, ne miri sa životom u egzilu.

Često najavljuje povratak kući nakon smjene vlasti. Prvog dana juna je rekao da Fenerbahče njegova jedina ljubav i da će, kada se jednog dana vrati u Tursku, nositi samo žuto-plavi dres.

Opet je danas pričao o ljubavi prema klubu iz azijskog dijela Istanbula, čiji je član bio u sezoni 2008/2009, ali je time izazvao reakciju jedinog turskog prvaka Evrope u košarci. Odgovor je užasan...

„Osoba koja se zove Enes Kanter je na svojim nalozima na društvenim mrežama 1. juna 2020. i danas sa istim rečenicama. Želimo da informišemo javnost o problemu koji nam je napravio dva puta u kratkom roku, što brine naš klub i moramo to da raščistimo.

Naš klub nema nikakav odnos sa ovom osobom ni sada, niti će imati u budućnosti. To je osoba čije se ime pominje u istim rečenicama sa terorističkim organizacijama i čije je ponašanje postalo veoma dobro poznato našoj javnosti kada je napustio klub.

Želimo da još jednom potenciramo - vrata našeg kluba su zauvijek zatvorena za takve kao što je on i tako će i ostati”, piše u saopštenju Fenerbahčea.

Bonus video: