SAOPŠTENJE KOŠARKAŠKOG SAVEZA

KSCG: Veselin Barović ozdravio, tri košarkaša pozitivna na testu

"Tri učesnika kampa u Tivtu bila su pozitivna na novi koronavirus, a inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore - stoga to nije mogao biti izvor infekcije", navodi KSCG

17749 pregleda 71 reakcija 11 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore pred put u Tivat, Foto: KSCG
Košarkaši Crne Gore pred put u Tivat, Foto: KSCG

Trojica košarkaša, koja su bila na mini-pripremama nacionalne selekcije u Tivtu, bila su pozitivna na koronavirus, saopšteno je iz KSCG.

Ukupno je, kako se navodi, odrađeno 48 testova košarkaša, košarkašica, članova stručnih štabova sa kampova u Tivtu i Bijelom Polju.

"Tri učesnika kampa u Tivtu bila su pozitivna na novi koronavirus, a inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore - stoga to nije mogao biti izvor infekcije", navodi KSCG.

"Košarkaši su dobrog zdravstvenog stanja, kao i predsjednik KSCG koji je u međuvremenu bio negativan na kontrolnom testu na koronavirus čime je potvrđeno da je ozdravio", objavio je KSCG.

"Ostali testirani mladi i seniorski reprezentativci koji su trenirali u Tivtu, kao i seniorske reprezentativke sa kampa u Bijelom Polju, te članovi stručnih štabova negativni su na Kovid-19.

Svi testirani tokom perioda čekanja rezultata potvrdili su veliku disciplinu i odgovornost, pa poštujući mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje izbjegli su bilo kakav rizik od širenja infekcije.

Kao što smo i ranije najavili poštujući pravo na privatnost nećemo objavljivati imena oboljelih koji su dobrog zdravstvenog stanja", saopšteno je iz KSCG, koji će do popravljanja epidemiološke situacije pauzirati planirane aktivnosti, a o narednim akcijama javnost će biti na vrijeme informisana.

Preporučujemo za Vas