„Studenti” dovode pojačanja iz NCAA, Žugić inspirisao hrvatske talente da dođu u Podgoricu

U filijalu Budućnost Volija prebačeni Milić Starovlah, Igor Drobnjak i Vasilije Baćović, stiže i Emir Hadžibegović, a tražiće se talentovani igrači sa američkih koledža

6353 pregleda 5 komentar(a)
Đuro Ostojić, Foto: KK Studentski centar
Đuro Ostojić, Foto: KK Studentski centar

Nikola Pavlićević je potpisao 29. maja i onda zatišje. Čekala se definitivna odluka Skupštine ABA lige o specijalnoj pozivnici u drugi rang regionalnog takmičenja, koja je stigla tačno mjesec kasnije.

To je omogućilo upravi Studentskog centra da krene u akciju i pojača tim koji će i naredne sezone voditi Nenad Trajković.

Stigli su veliki talenti hrvatske košarke, 16-godišnji blizanci Zvonimir i Tomislav Ivišić, dogovoren je dolazak Emira Hadžibegovića iz Lovćena, a iz Budućnost Volija će biti prekomandovani Milić Starovlah, Igor Drobnjak i Vasilije Baćović.

Od prošle sezone u timu ostaju Andrija Slavković, Viktor Vujisić, Feđa Pajović i Luka Žugić, a otišli su iskusni Aleksa Popović, Marko Popović (postao trener mlađih kategorija Podgorice), Nemanja Milošević, kao i nekoliko mlađih igrača.

Ranije se u vezu sa „studentima” dovodio Miloš Popović, koji je u dresu Lovćena bio jedan od najboljih krilnih centara ABA 2 lige, ali je ta priča u međuvremenu utihnula.

Ostatak ekipe popuniće se talentovanim Amerikancima iz NCAA, koji bi u Studentskom centru trebalo da napreduju i dokažu da imaju kvalitet za Budućnost Voli.

Takav sistem odavno ima Crvena zvezda sa FMP-om, isto je uradio Partizanom saradnjom sa KK Mladost iz Zemuna (Trej Dreksel ovog ljeta prešao među „crno-bijele”), a filijalu Budućnosti je definitivno prerastao Fedor Žugić.

- Konstantno dovođenje kvalitetnih i provjerenih igrača je jako skupo i dugoročno neodrživo za crnogorske klubove. Ideja da se Budućnost Voli pojačava igračima iz razvojnog tima je već urodila plodom. Fedor Žugić je iskoristio prošlu sezonu na najbolji mogući način i kroz igranje u našem timu dokazao da već ove godine Budućnost može ozbiljno da računa na njega. Radimo na dovođenju još dva igrača. Razmišljamo o talentovanim momcima iz NCAA. Osnovni kriterijum za odabir će biti procjena da mogu u skorijoj budućnosti da igraju ozbiljnu evropsku košarku - rekao je generalni menadžer „studenata” Đuro Ostojić.

Nekadašnji centar Mornara, Budućnosti, Lovćena, Partizana i nekoliko inostranih klubova je srećan i zbog dolaska hrvatskih blizanaca.

- Moguće je da je Žugićev razvoj inspirisao i braću Ivišić, koji su odlučili da košarkaški put nastave u Crnoj Gori. Ovaj trasfer je jedinstven u istoriji košarke u Crnoj Gori i pokazatelj da smo i u regionu dokazali da smo idealna sredina za razvoj mladih igrača. Za Tomislava i Zvonimira su bili zainteresovani mnogi evropski klubovi, jer uz pravilan razvoj mogu da naprave vrhunske karijere - naglasio je Ostojić.

Trajkoviću će u radu pomagati dugogodišnji trener i kapiten Danilovgrada, Borivoje Stanišić, kao i Goran Stevanović, koji je dugo bio Rusiji, a u posljednje vrijeme bio koordinator mlađih kategorija Partizana i trener juniorskog tima „crno-bijelih”.

Stigla su i dva veoma talentovana tinejdžera rođena 2006. godine - David Mirković iz Anagastuma i Maruan Čičić iz Sutomora.

Bonus video: