NBA: Igranje u "balonu" Orlanda možda i sljedeće sezone?

Do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom među igračima koji se nalaze u "balonu" pred nastavak NBA sezone koji je predviđen za četvrtak

2543 pregleda 0 komentar(a)
Teška situacija sa virusom u SAD, Foto: AP
Teška situacija sa virusom u SAD, Foto: AP

Izvršna direktorica Udruženja igrača američke NBA lige (NBPA) izjavila je kako bi okruženje "mjehura" ili "balona", koje se trenutno koristi u "Disney Worldu" kako bi se okončala sezona 2019/20, moglo da bude neophodno i za odigravanje sezone 2020/21.

"Ja ne smatram poput našeg predsjednika Trampa da će se ova situacija smiriti u dvije sedmice, ali se molim da se promijenie okolnosti i kako će utakmice moći da se igraju na drugačiji način. Ali, prema trenutnim saznanjima, čini mi se kako će i čitava sljedeća sezona moći da se igra samo u 'balonu'. Nadam se kako se to ipak neće dogoditi jer želim da igrači žie sa svojim porodicama", rekla je Roberts koja je dodala kako je prijatno iznenađena atmosferom u Orlandu.

"Pribojavala sam se kako će atmosfera u 'balonu' biti nalik na vojni kamp, ali osmi što moramo da nosimo masku i redovito nam se mjeri temperatura, imam samo pozitivne riječi. Takođe, smještaj igrača je na nivou na kome bi trebalo da bude biti kako bi mogli nesmetano da treniraju. Medicinsko osoblje je takođe vrhunsko i nema bojazni da će se neko razboljeti u kampu. Za sada sam u potpunosti zadovoljna i smatram kako je donesen najbolji protokol za nastavak sezone", dodala je Roberts.

Do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom među igračima koji se nalaze u "balonu" pred nastavak NBA sezone koji je predviđen za četvrtak.

Bonus video: