Lakši posao za Teodo, Lovćen na iskušenju

93 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Radulović, Lovćen - Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Aleksandar Radulović, Lovćen - Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 31.01.2018. 10:13h

Na papiru, košarkaše Teoda čeka lakši posao u odnosu na Lovćen, u 16. kolu Druge ABA lige.

Tivćani su trenutno na 10. mjestu, sa skorom od šest pobjeda i devet poraza, jednu poziciju iznad večerašnjeg (18 sati) rivala Bosne, koja ima dvije pobjede manje, ali je jednu ostvarila upravo protiv Teoda (97:91) u Sarajevu, u prvom dijelu lige.

"Dočekujemo ekipu Bosne u nezgodnom trenutku, jer smo, zbog povreda i bolesti igrača, u Bijelom Polju protiv Jedinstva dali šansu mladim igračima, koji su je odlično iskoristili. Nadam se da će do srijede da se popravi zdravstveni bilten, ali bez obzira na to, siguran sam da će ovo biti prava takmičarska utakmica, u kojoj će publika uživati u kvalitetnoj košarci. Zato pozivam sve naše navijače, da dođu u što većem broju i da u fer i korektnoj atmosferi pokušamo doći do pobjede protiv bivšeg evropskog šampiona", rekao je trener Teoda, Zoran Glomazić.

Lovćen je sedmi na tabeli, sa sedam pobjeda i osam poraza, a kod kuće je porazio Vršac (90:82), u prvom dijelu prvenstva. Vrščani (skor 9-6), koji su u igri za plasman na fajnl-for lige, i koji će biti oslabljeni neigranjem Pašaljića i Jovovića, vjerovatno i Veljkovića, željni su revanša pred svojim navijačima u večerašnjem duelu (18 sati).

"Nalazimo se u jednom žestokom ritmu utakmica, a kvalitet protivnika i važnost narednog meča je na najvećem nivou. Znamo da nas samo pobjeda ostavlja u trci za plasman među četiri najbolje ekipe, i zbog toga vjerujem da ćemo dati i posljednji atom snage da se vratimo sa dva boda iz Vršca. Naš protivnik je izuzetno talentovana ekipa koja igra brzu košarku sa velikim brojem kontranapada, i biće veoma teško da dođemo do pobjede. Međutim, isto tako vjerujem i da će inat kod nas proraditi, zbog uzete pobjede u posljednjoj utakmici sa Primorskom i nesrećnog poraza", ističe Dragan Radović, trener Lovćena.

Bonus video: