Čikago trejduje Mirotića u Nju Orleans?

Mirotić prelazi u Nju Orleans u trejdu za Omerom Ašikom, a Čikago će dobiti i pravo na pika u prvoj rundi drafta
98 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.01.2018. 18:50h

Španski košarkaški reprezentativac Nikola Mirotić preći će iz Čikaga u Nju Orleans, u trejdu za turskog centra Omera Ašika.

Osim toga, Čikago će dobiti od Nju Orleansa pravo na pika iz prve runde drafta, objavio je novinac NBC-ja iz Čikaga Vinsent Gudvil.

Kako, međutim, javlja poznati ESPN-ov košarkaški ekspert Adrijan Vojnarovski, trejd još nije zvaničan, jer Mirotić ima pravo da ga blokira.

Trejd bi mogao da se realizuje tek ako se Mirotić uvjeri da je Nju Orleans spraman da mu isplati 12,5 miliona dolara, kolika mu je godišnja plata u Čikagu.

Mirotić igra za Čikago od 2014. godine, kada je došao iz Real Madrida.

Od tada je prosječno na parketu provodio 22,8 minuta i prosječno bilježio 10,8 poena i 5,3 skoka.

Početak ove sezone obilježio je sukob sa saigračem Bobijem Portisom, koji je udario pesnicom 26-godišnjeg Podgoričanina i slomio mu vilicu.

Mirotić je zbog toga propustio početak sezone, dugo nije želio da oprosti Portisu, a kada se vratio, izjavio je da sa njim komunicira samo na parketu...

Sada su na putu da se definitivno razdvoje...

Ove sezone, Mirotić je prosečno bilježio 16.8 poena, 6,4 skoka i 1,6 asistencija. Čikago je daleko od plej-ofa na Istoku, za razliku od Nju Orleansa, koji zauzima 7. poziciju na Zapadu.

Ašik, koji ima 31 godinu, nosi dres Nju Orleansa od 2014, a igrao je za Fenerbahče i Hjuston.

Turčin je zbog problema sa crijevima ove sezone odigrao samo 13 mečeva sa prosečnim učinkom od 1,3 poena, 2,5 skokova i 0,2 asistencije.

Bonus video: