Podgorica počela neizvjesno košarkaško ljeto: Treninzi, pridržavanje mjera, čekanje...

“Vjerujem da će doći do nekih promjena, kako bi sportske aktivnosti mogle da se održavaju. Praksa je da ako se jedan igrač zarazi cijela ekipa ide u karantin, a to je ogroman problem”, kazao je Kašćelan

3959 pregleda 4 komentar(a)
Sa jednog od treninga KK Podgorica, Foto: Savo Prelević
Sa jednog od treninga KK Podgorica, Foto: Savo Prelević

Sa velikim očekivanjima, ali i u neizvjesnoj atmosferi, košarkaši Podgorice, novog ABA 2 ligaša, počeli su pripreme za sezonu.

Puna dvorana ambicioznih momaka i stručnog štaba kluba koji želi da se stabilizuje i ostavi trag na domaćoj i regionalnoj sceni – lijepe slika sa parketa i apel trenera Zorana Kašćelana, koji je svjestan da bi samo jedan slučaj koronavirusa zaustavio sve.

“Vjerujem da će doći do nekih promjena, kako bi sportske aktivnosti mogle da se održavaju. Praksa je da ako se jedan igrač zarazi cijela ekipa ide u karantin, a to je ogroman problem”, kazao je Kašćelan.

Zbog toga je, pored treninga, veoma važno i da igrači i svi članovi kluba vode računa o zdravstvenim mjerama van dvorane...

“Pokušavamo da se pridržavamo mjera, mislim da smo svi svjesni situacije i da možemo da se sačuvamo”, rekao je kapiten Vladan Kaluđerović.

Podgorica je ovog ljeta formirala interesantan tim, vratila nekoliko crnogorskih talenata, koji su prošli mlađe selekcije evropskih klubova.

Jedan od njih je Janko Bulajić, koji je došao iz francuskog Nantera.

“To je to što sam očekivano – sjajni uslovi, dobra grupa, mislim da će ovo biti lijepa priča. Moj cilj je da napredujem, a samim tim i da na najbolji način pomognem timu”, rekao je Bulajić.

"Moramo da budemo prepoznati kao ekipa koja igra agresivno, sa velikom energijom i željom, onako kako bi trebalo da izgledaju mlade ekipe. Ovo je velika šansa za sve nas", kazao je Kaluđerović.

Bonus video: