Zvezda na udaru Evrolige zbog skandalozne poruke Alenu Omiću

Navijači beogradskog kluba natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" dočekali su Alena Omića, novog igrača Zvezde, slovenačkog reprezentativca, rođenog u Tuzli
7 komentar(a)
delije, Foto: Starsport
delije, Foto: Starsport
Ažurirano: 30.01.2018. 12:57h

Čelnici Evrolige pokrenuli su disciplinski postupak protiv Crvene zvezde, zbog skandaloznog transparenta na utakmici sa Olimpijakosom.

Navijači beogradskog kluba natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" dočekali su Alena Omića, novog igrača Zvezde, slovenačkog reprezentativca, rođenog u Tuzli.

"Poruka koju je objavila manja grupa navijača ni na koji način ne predstavlja košarkaške vrijednosti, evropsku košarkašku porodicu i organizaciju Evroliga. Naprotiv, evropska košarka je uvijek bila i biće primjer integracija na i van terena, gdje se kulture, rase i religija spajaju, dijeleći zajednučju strast", navodi se u saopštenju Evrolige.

"Stavovi koje su uputili navijači su uvredljivi i u suprotnosti sa principima inkluzije i poštovanja", stoji u pismu.

"Evroliga će nastaviti da podržava i slavi multikulturalne i multietničke različitosti, koristeći sport kao most između kultura. Evroliga osuđuje bilo kakve diskriminatorske komentare i postupke uperene protiv bilo koje rase, pola, seksualne opredjeljenosti i svega što je ljudsko", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: