odluka košarkaškog kluba iz bona

Učestvovao na protestima i dobio otkaz: Jovović ostao bez igrača koji ne priznaje koronavirus

Volfgang Vidlih, menadžer kluba, čiji je trener odnedavno naš Igor Jovović, izjavio je kako je 30-godišnji košarkaš učešćem na protestima “prekršio ugovor o radu”, te da je zbog toga klub s njim raskinuo ugovor

7368 pregleda 2 komentar(a)
Jošiko Saibu, Foto: BCL
Jošiko Saibu, Foto: BCL

Njemački košarkaš i član prvoligaša Bona Joško Saibu dobio je otkaz, jer je tokom vikenda učestvovao na protestu protiv mjera za sprečavanje širenja COVID-19, koji je održan u Berlinu, javlja Agencija Anadolija.

Volfgang Vidlih, menadžer kluba, čiji je trener odnedavno naš Igor Jovović, izjavio je kako je 30-godišnji košarkaš učešćem na protestima “prekršio ugovor o radu”, te da je zbog toga klub s njim raskinuo ugovor.

Vidlih je kazao da klubovi u košarkaškoj Bundesliga marljivo rade na razvijanju higijenskih koncepata za publiku za narednu sezonu kao i pravilima zaštite na radu za igrače.

Stoga, kako je rekao, Saibu ne može da bude odgovoran za rizik od trajne infekcije koju bi izazvao ostalim igračima u timu ili igračima drugih timova.

U saopštenju na web-stranici kluba navedeno je da je Saibu više puta na društvenim mrežama izrazio svoj stav prema epidemiji i virusu te prekršio zaštitne mjere primjenjujući to na protestu kojem je prisustvovao tokom vikenda.

Na protestu protiv mjera COVID-19 u Berlinu je učestvovalo više od 17.000 ljudi, demonstranti nisu nosili maske i nisu se pridržavali pravila fizičke distance.