Džebo: Vjerujem u svoju ekipu, idemo po pobjedu

2 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Ažurirano: 30.01.2018. 11:21h

Pred košarkašicama Budućnost Bemaxa je jedna od najvažnijih utakmica u borbi za plasman u plej-of - izabranice Gorana Boškovića sjutra veče (18.30 časova) gostuju bugarskoj Montani, u meču 10. kola WABA Super lige.

Uoči ovog duela, Podgoričanke su druge na tabeli sa skorom od šest pobjeda i tri poraza, na pet kola prije kraja imaju dvije pobjede više od petoplasiranog Partizana, dok je Montana treća sa pobjedom manje...

Crnogorski prvak prošle sezone dobio je međusobni duel na finalnom turniru u Podgorici (44:41), dok su u ligaškom dijelu takmičenja obje ekipe slavile pred svojim navijačima. U Montani bilo je 88:85, a u Podgorici 67:46.

"Montana je odličan i agresivan tim. Uvijek su naši mečevi interesantni i neizvjesni, pa očekujem da tako bude i ovog puta", kratko je prokomentarisao trener "vučica" Goran Bošković.

Podgoričanke su u Superligu ušle kao prvoplasirana ekipa iz svoje grupe A, u regularnom dijelu sezone (skor 8-2), dok je Montana zauzela treće mjesto u grupi B (skor 7-3).

"Plave" su do sada u Super ligi upisale pobjede kod kuće protiv Medveščaka (77:59) i Partizana (77:49), dok su u gostima poražene od Celja (59:51).

Montana je, sa druge strane, na svom parketu porazila Trešnjevku (82:51), dok je u gostima porazila Crvenu zvezdu (73:71) i izgubila od Beroe (76:70).

"Montana je kvalitetan tim, što su pokazali u dosadašnjem dijelu lige. Što se tiče naše ekipe, dobro smo se pripremali i trenirali, pored kvaliteta koji imamo uz dobru energiju, odličnu atmosferu, borbenost za svaku loptu mislim da ni pobjeda neće izostati. Vjerujem u svoju ekipu i idemo u Montanu po pobjedu", rekla je Nikolina Džebo.

Bonus video: