Džikić: Moralo je nekad da se desi, nije tragedija i ako ne budemo prvi na kraju sezone

"Prvo mjesto jeste ugroženo, ali sada razmišljamo o putu u Rožaje, na Kup Crne Gore. Nepotreban je pritisak, nema razloga za to, jer smo uradili neke stvari koje niko nije očekivao. Nije nikakva tragedija i da ne budemo prvi", kazao je Džikić
63 pregleda 0 komentar(a)
aleksandar džikić, Foto: Savo Prelević
aleksandar džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2018. 14:41h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je nakon poraza od Mornara u Baru 87:81 rekao da je prije ili kasnije njegov morao da izgubi meč i da nije tragedija ako ne osvoji prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone.

"Prvo mjesto jeste ugroženo, ali sada razmišljamo o putu u Rožaje, na Kup Crne Gore. Nepotreban je pritisak, nema razloga za to, jer smo uradili neke stvari koje niko nije očekivao. Nije nikakva tragedija i da ne budemo prvi", kazao je Džikić.

Filip Barović je naglasio da je Mornar više želio pobjedu.

"Imali smo dobru energiju, ali je nismo pametno koristili. Trošili smo se u nekim situacijama bez potrebe, a rival osvojio mnogo tzv. ničijih lopti, što je znak da je Mornar više želio pobjedu. To nije dobro i to ne smije više nikada da se desi", kazao je centar Budućnosti.

Budućnost nije djelovala smireno i samouvjereno kao u većem dijelu sezone.

"Nisam zadovoljan strpljenjem koje smo imali u napadu. Bili smo ishitreni u rješavanju nekih akcija, a slažem se sa Filipom – Mornar je uzeo dosta ničijih lopti. Ima još detalja, analiziraćemo, pa ćemo da vidimo šta je bio problem... Ovo je prije ili kasnije moralo da se desi, mi idemo dalje. Prvo da naučimo nešto iz ove utakmice, da se više ne ponavlja...", kazao je Džikić.

Džastin Dolman je imao malu minutažu. Džikić je objasnio i zašto.

"Nije ovo raspored da se uigrava i da se trpi 20 minuta protiv Mornara, Cedevite ili Partizana. Mi od njega očekujemo da bude na nekom nivou kada dođe plej-of. On se dobro uklopio u grupu i to je važno, a normalno je da pauza ostavi trag", kazao je Džikić.

Bonus video: