novi format zbog koronavirusa

Dodik: Spremni smo da ugostimo klubove ABA lige

Da postoji (realna) mogućnost se se sezona u ABA liga, koja bi trebalo da počne 3. oktobra, odigra u potpuno novom sistemu danas je najavio prvi čovjek Budućnost Volija Dragan Bokan, koji je kazao i da je Podgorica zainteresovana za domaćinstvo jednog turnira

10293 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Sa meča Igokea - Mornar prošle sezone, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna
Sa meča Igokea - Mornar prošle sezone, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik potvrdio je da je prvak BiH spreman da organizuje turnir ABA lige, odnosno da se u Laktašima odigraju prvih šest kola regionalnog košarkaškog takmičenja.

Da postoji (realna) mogućnost se se sezona u ABA liga, koja bi trebalo da počne 3. oktobra, odigra u potpuno novom sistemu danas je najavio prvi čovjek Budućnost Volija Dragan Bokan, koji je kazao i da je Podgorica zainteresovana za domaćinstvo jednog turnira.

“Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svjesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvjereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprijekorno organizujemo turnir poštujući sve mjere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bismo organizaciji. Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome”, izjavio je Dodik za ATV.