Portland i Memfis igraju za nagradu - duele sa Lejkersima u plej-ofu

Orlando je regularni dio sezone završio pobjedom nad Nju Orleansom 133:127 na krilima Nikole Vučevića, koji je upisao 23 poena

2585 pregleda 0 komentar(a)
Lilard, Foto: AP
Lilard, Foto: AP

Košarkaše Portlanda je jedna lopta dijelila od eliminacije iz plej-ofa, ali su zahvaljujući sreći dobili šansu da nastave borbu u NBA balonu.

U utakmici posljednjeg kola regularnog dijela NBA sezone Blejzersi su igrali protiv Netsa i i slavili 134:133. Bruklin je imao i dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini, ali je Demijan Lilard povukao svoju ekipu i serijom poena, uključujući i trojku sa centra na početku posljednje četvrtine. Lilardovih 42 poena i 12 asistencija bili bi uzaludni da je Karis Levert pogodio posljednji šut na utakmici. Lopta je sa zvukom sirene udarila u obruč i vratila se u polje. Jusuf Nurkić je ostvario dabl-dabl učinak sa 22 poena i 10 skokova. Portland će u plej-inu, odnosno u doigravanju za plej-of igrati protiv Memfisa.

Prva utakmica igraće se u subotu. Ukoliko Portland pobijedi proći će u plej-of, a ukoliko Memfis slavi igraće se druga odlučujuća utakmica u kojoj će pobjednik za nagradu dobiti duele protiv Lejkersa.

Orlando je regularni dio sezone završio pobjedom nad Nju Orleansom 133:127 na krilima Nikole Vučevića, koji je upisao 23 poena (10/11 iz igre), šest skokova i tri asistencije.

Orlando u plej-ofu igra sa Milvokijem.

Bonus video: