Bulsi smijenili trenera i najavili novu eru

Bojlen je Bulse preuzeo u decembru 2018. i postao jedan od najneuspješnijih trenera u istoriji kluba sa samo 31,7 posto pobjeda

2337 pregleda 0 komentar(a)
Bojlen, Foto: AP
Bojlen, Foto: AP

Vođstvo Čikago Bulsa otpustilo je trenera Džima Bojlena koji je u protekle dvije sezone vodio ekipu do skromnog učinka od 39 pobjeda i 84 poraza, objavio je u petak izvršni potpredsjednik za košarkaške aktivnosti Arturas Karnišovas.

Bojlen je Bulse preuzeo u decembru 2018. i postao jedan od najneuspješnijih trenera u istoriji kluba sa samo 31,7 posto pobjeda.

"Nakon što sam napravio opsežnu analizu i da sebi dovoljno vremena, odlučio sam da nam je neophodan svjež pristup i evolucija. To je bila vrlo teška odluka, ali vrijeme je da naš klub napravi taj sljedeći korak i krenemo prema novoj eri Čikago Bulsa", izjavio je Karnišovas.

Ekipa koja je u eri Majkla Džordana osvojila šest naslova NBA prvaka u rasponu od osam sezona, posljednji put je u doigravanju bila prije tri sezone, a dalje od prvog kola stigla prije pet godina.

U ovoj sezoni, Čikago je do prekida zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa imao učinak 22-43 i nije se našao među 22 ekipe koje su nastavile takmičenje u "balonu" u Orlandu.

Bonus video: