Lovćen zadržao najbolje, stigli Đite, Bolden i sin Mijajla Grušanovića

U timu Petra Jovanovića ostali nosioci igre Miloš Popović, Mašan Vrbica i Milutin Đukanović, potpisali Sidi Đite, Džejms Bolden i Mladen Grušanović

6028 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Bio na pragu odlaska, ali je ostao: Miloš Popović, Foto: KK Borac
Bio na pragu odlaska, ali je ostao: Miloš Popović, Foto: KK Borac

Na kraju prošle sezone, Lovćen je ostao bez glavnog sponzora Bemaxa, koji se posvetio novom ABA 2 ligašu, Podgorici. Otišao je i trener Zoran Kašćelan, ugovori su istekli nosiocima igre, činilo se da će klub biti u velikim problemima, ali se sve preokrenulo...

Produžetak saradnje sa Cetinjanima su potpisala tri najbolja igrača iz prošle sezone - Mašan Vrbica, Milutin Đukanović i Miloš Popović. Osim njih, ostaju i Miloš Lopičić i mladi Bogdan Bogdanović i Nikola Parača.

Popović je imao ponude iz Rumunije i Mađarske, u jednom trenutku je djelovalo da je dogovorio prelazak u Studentski centar, ali je ipak ostao u Lovćenu.

Još se ne zna da li će novi ugovor potpisati Miloš Latković, a otišli su Kevon Alen, Ognjen Mićović, Marko Kovačević, Vasilije Vučinić, Gligorije Rakočević i Emir Hadžibegović, koji je prešao među „studente”.

Novi-stari trener Petar Jovanović od sjutra, kada počinju pripreme, na raspolaganju će imati i 23-godišnjeg srpskog beka Mladena Grušanovića. On je prošle sezone igrao za Vršac, za koji je u KLS-u prosječno bilježio 13,2 poena, 2,8 skoka i 1,9 asistencija.

Starijim ljubiteljima košarke njegovo prezime budi uspomene na Mijajla Grušanovića, koji je njegov otac. Popularni Mikan je bio sjajan centar, veoma često je davao preko 30 koševa (rekord mu je 54), a karijeru je završio sa 47 godina!

Osim sa mlađim Grušanovićem, ugovor je potpisan sa američkim bekom Džejmsom Boldenom, koji je studirao na univerzitetima Zapadna Virdžinija i Alabama. Sinoć je potpisao i Senegalac Sidi Đite, koji je u sezoni 2017/2018. bio najbolji igrač Sutjeske...

Povezani članci

15. Avgust 2020.

Pojačanje u reketu: Sidi Đite u Lovćenu

Crna Gora će naredne sezone imati najviše timova u ABA 2 ligi - Lovćen, Sutjesku, Studentski centar i Podgoricu.

Bonus video: