Džikić: I mi ćemo biti motivisani, na energiju se reaguje energijom, na želju željom

"Imaju opasne strijelce koje moramo da pokušamo da iskontrolišemo i da ih natjeramo da “zarade” svaki poen. Postižu dosta poena u tranziciji, dobro trče i sposobni su da kazne eventualni nedostatak fokusa", ističe trener Podgoričana
1 komentar(a)
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.01.2018. 15:08h

Kao i sjutrašnji domaćin crnogorskog derbija, Mornar, i košarkaši Budućnost Volija znaju da će, bez obzira na ishod meča u Baru, ostati na liderskoj poziciji u ABA ligi i nakon ovog kola.

"Plavi" trenutno imaju pobjedu više u bolji međusobni skor od šampiona Crvene zvezde (dvije pobjede), te dva trijumfa više od trećeplasirane Cedevite.

Međutim, za izabranike Aleksandra Džikića je gostovanje u Baru jedno od ključnih u preostalih pet kola na putu do prvog mjesta uoči plej-ofa, posebno što Podgoričani u sljedećem kolu ponovo gostuju, i to Cedeviti, koja je i dalje u igri za prvo mjesto.

"Prije svega želim da čestitam Mornaru na dobrim rezultatima do sada, ali mi time nismo posebno iznenađeni. Imaju iskusan tim, kontinuitet rada, gaje svoj stil igre, posebno u napadu. Imaju opasne strijelce koje moramo da pokušamo da iskontrolišemo i da ih natjeramo da “zarade” svaki poen. Postižu dosta poena u tranziciji, dobro trče i sposobni su da kazne eventualni nedostatak fokusa", ističe trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Poput Mornara, i Budućnost je upisala samo pobjede u posljednjih pet mečeva u ABA ligi, izborila je, takođe, plasman u četvrtfinale evropskog kupa - ULEB Evrokupa. Jednostavno, postoje svi preduslovi za pravi derbi, istinski spektakl za sve ljubitelje košarke i sporta u Crnoj Gori, ali i šire...

"Očekujemo da budu motivisani, bićemo i mi, tu nema puno filozofije. Na energiju se reaguje energijom, na želju željom", dodao je Džikić.

Budućnost je u odličnoj formi na oba fronta, u posljednjih 10 mečeva je, počev od duela sa Igokeom (22. decembra prošle godine), upisala devet trijumfa i poraz od Lokomotive Kubanj. Pobjeda protiv Mornara bi mogla biti ključna za najbolju startnu poziciju u regipnalnoj ligi.

"Mornar je iskusna ekipa, igra dobro, ima uspješnu sezonu i niz pobjeda u ABA ligi. Postoji ravnoteža između njihove unutrašnje igre, gdje prednjače Luković i Mićović, kao i bekovske linije Nidam-Vranješ-Rejli-Ros, koja ima dosta poene u rukama. Igraju brzo, pokušavaju da odmah kazne svako protivničko opuštanje. Nama je utakmica važna, baš kao i njima. Dakle, očekuje nas borbena utakmica", rekao je plej Budućnosti Nikola Ivanović.

Bonus video: