BARANI ĆE U 11 ČASOVA SAZNATI IMENA RIVALA

Mornar u 2. šeširu čeka žrijeb FIBA Evropa kupa

Ako je suditi po imenima mogućih rivala, Barani bi mogli da doguraju jako daleko

4583 pregleda 0 komentar(a)
Džejkob Pulen, Foto: Savo Prelević
Džejkob Pulen, Foto: Savo Prelević

Pripadalo im je mjesto u Evrokupu, ali su bez njega ostali odlukom Evrolige, koja nije poštovala uspostavljeni princip - da će u drugo po rangu evropsko takmičenje pozivati ekipe po plasmanima u nacionalnim i regionalnim ligama.

Zbog čekanja na Evrokup, košarkašima Mornara je izmakla mogućnost nastupa u FIBA Ligi šampiona, zbog čega će Barani igrati u četvrtorazrednom kontinentalnom takmičenju - FIBA Evropa kupu. Žrijeb je danas u 11 časova, a tim Mihaila Pavićevića ga čeka u 2. šeširu. Ako je suditi po imenima klubova koji će nastupiti u tom takmičenju, čini se da bi Mornar mogao da dogura jako daleko, možda čak i da prigrabi evropski trofej. Naime, od 16 timova, koji su zasada sigurni učesnici, nešto veći rejting imaju samo turski Bešiktaš, ruska Parma i italijanska Ređana. U FIBA Evropa kup će ući i 11 klubova koji ne prođu kvalifikacije za Ligu šampiona, a najpoznatiji su grčki Iraklis, poljski Anvil i holandski Donar Gronigen, koji je izbacio Mornar u četvrtfinalu Evropa kupa u sezoni 2017/2018.

FIBA je objavila sastave šešira, ali je toliko komplikovano da se objasni ko bi mogao da nastupi, da bi najbolje bilo sačekati žrijeb, a zatim i kraj kvalifikacija za Ligu šampiona... Biće formirano šest ekipa sa po četiri tima i jedna sa tri, a u drugu fazu idu po dva sastava, kao i dva najbolja trećeplasirana.