Mornar dobio dva rivala, trećeg čeka do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona

Barani će igrati sa holandskim Hirous Den Bošom i bjeloruskim Borisfenom, treći suparnik dolazi iz kruga ukrajinskog Dnjepra, holandskog Donar Groningena, grčkog Iraklisa i kiparskog Keravnosa

7025 pregleda 5 komentar(a)
Mogu daleko da doguraju u FIBA Evropa kupu: Milko Bjelica, Foto: Beta
Mogu daleko da doguraju u FIBA Evropa kupu: Milko Bjelica, Foto: Beta

U FIBA Evropa kupu, košarkaši Mornara igraće u grupi F sa holandskim Hirous Den Bošom i bjeloruskim Borisfenom.

Trećeg rivala čekaće do 25. septembra, kada se završavaju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

Žrijebom je, naime, određeno da Baranima na megdan izađe poraženi druge runde kvalifikacija, a mogući rivali su ukrajinski Dnjepar, holandski Donar Groningen, grčki Iraklis i kiparski Keravnos.

Dnjepar i Donar, odnosno Iraklis i Keravnos će se sudariti u prvoj rundi, a pobjednici tih mečeva će se boriti za ulazak u LŠ. Ko ne uspije u tom drugom filteru, ide u grupu F.

U kvalifikacijama za LŠ je trebalo da se igraju po dvije utakmice, ali će FIBA vjerovatno to promijeniti i održati posebne kvalifikacione turnire na neutralnim lokacijama.

Barani će na startu takmičenja, 14. oktobra, dočekati ekipu koja dođe iz kvalifikacija za LŠ, a potom gostuju u Bjelorusiji i Holandiji.

Prva faza igra se od 14. oktobra do 18. novembra, a pravo nastupa u drugoj rundi izboriće po dvije ekipe iz sedam grupa, kao i dvije najbolje drugoplasirane.

Mornar je jedan od favorita takmičenja, jer se čini da ima ponajbolju ekipu...

Bonus video: