Igrači Budućnost Volija se uželjeli košarke, „led” probijaju 5. septembra u Sarajevu

Prve utakmice zakazane za 5. i 6. septembar u Sarajevu na Memorijalnom turniru „Mirza Delibašić”, na kojem su učešće potvrdili rivali iz ABA lige, Partizan i Igokea, kao i suparnik iz grupe B Evrokupa, Bulonj Metropolitans 92 (bivša Levaloa)

17242 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Neizvjesnost kako će i kada sezona početi i dalje traje, ali to ne utiče na košarkaše Budućnost Volija.

Izabranici Petra Mijovića su već sedmicu na Žabljaku, gdje odrađuju bazične pripreme i jedva čekaju da počne ono što im fali bezmalo pola godine - utakmice.

Prve su zakazane za 5. i 6. septembar u Sarajevu na Memorijalnom turniru „Mirza Delibašić”, na kojem su učešće potvrdili rivali iz ABA lige, Partizan i Igokea, kao i suparnik iz grupe B Evrokupa, Bulonj Metropolitans 92 (bivša Levaloa).

- Šest-sedam dana smo na Žabljaku, po meni idealnoj destinaciji za početak priprema. Na samom smo startu, prolazimo najteži dio, ali se vidi da smo dobro radili tokom pauze. Svi smo željni košarke i jedva čekamo da počnu utakmice. Nadamo se da će se i epidemiološka situacija popraviti, kako bi sezona mogla da počne što prije, te da će sve proteći u najboljem redu - rekao je Danilo Nikolić.

Njegov saigrač iz kluba i reprezentacije Crne Gore, Petar Popović, zadovoljan je radom i uslovima u gradu na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu.

- Poslije pauze od skoro pola godine svi smo srećni što smo ponovo krenuli sa košarkaškim obavezama. Bilo nam je neobično poslije tolike pauze, ali brzo smo se navikli. Uživamo u svakom treningu i radujemo se prvim pripremnim utakmicama. Osjeća se pozitivna atmosfera, svi momci su veoma raspoloženi za rad - naglasio je bek sa Cetinja.

Prvih šest kola ABA lige će se vjerovatno igrati pred praznim tribinama u Banjaluci i Laktašima, moguće je da će i Evrokupu biti primijenjen turnirski sistem takmičenja, ali se u Budućnosti nadaju skorom „sastanku” sa navijačima.

- Nadamo se da će se situacija oko virusa popraviti i da će se život što prije vratiti u normalu, kako bismo ABA ligu i Evrokup počeli na vrijeme i sve utakmice nesmetano odigrali. Svi smo se uželjeli da ponovo vidimo naše navijače i punu „Moraču” - poručio je Popović.

Bonus video: