Povreda Dončića - Dalas u problemu, Boston na korak od duela sa Torontom

Na Zapadu je sa 2:1 u seriji povela i Juta protiv Denvera ubjedljivom pobjedom 124:87.

4195 pregleda 0 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: AP
Luka Dončić, Foto: AP

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Dalas Maverickse sa 130:122 u trećoj utakmici prvog kruga NBA plej-ofa u Zapadnoj konferenciji i poveli sa 2:1 u seriji na četiri pobjede.

Najbolji igrač utakmice bio je Kavaj Lenard sa 36 poena, devet skokova i osam asistencija. Lendri Šamet je postigao 18 poena, Markus Moris je ubacio 14, a Montrezl Harell 13.

Dalas je sa 34 poena i 13 skokova predvodio Kristaps Porzingis. Maveriksi su pred kraj treće četvrtine ostali bez Luke Dončića koji je povrijedio lijevi skočni zglob. Slovenački košarkaš je još jednom pokušao da se vrati u posljednjoj četvrtini, ali je vidno šepajući brzo napustio teren i više se nije vraćao u igru.

Do tada je postigao 13 koševa uz 10 asistencija.

Dončić je nakon utakmice izjavio da povreda nije toliko ozbiljna te da je imao sreće što se ne radi o desnom skočnom zglobu. Hoće li zvijezda Dalasa moći zaigrati u nedjelju ovisit će o rezultatima pretraga koje će obaviti danas.

Dalasu ne ide na ruku što je nedjeljna utakmica u ranom terminu, od 21.30 sati po našem vremenu.

Na Zapadu je sa 2:1 u seriji povela i Juta protiv Denvera ubjedljivom pobjedom 124:87. Bila je to druga uzastopna pobjeda Džeza u kojoj je povratnik Majk Konli ubacio 27 poena. Rudi Gober je gospodario reketima na obje strane postigavši 24 koša uz 14 skokova. Donovan Mičel je za pobjednike ubacio 20 poena.

U Denveru su samo trojica igrača imali dvocifren učinak. Nikola Jokić je postigao 15, Džamal Marej 12, a kad je utakmica već bila odlučena Bol Bol je dodao 11 poena.

U Istočnoj konferenciji su aktuelni prvaci iz Toronta i Boston Seltiksi stigli na korak do međusobnog okršaja u drugom krugu.

Treću uzastopnu pobjedu nad Bruklinom, Reptorsi su ostvarili s ubjedljivih 117:92.

Dvoboj Bostona i Filadelfije odlučen je u posljednja dva minute, u koje su Siksersi ušli s prednošću 94:92, ali su Seltiksi serijom 10:0 došli do konačnih 102-94 i treće uzastopne pobjede.

Kemba Voker je sa 24 poena, osam skokova i četiri asistencije bio najbolji kod Bostona u sve tri statističke kategorije. Džajlen Braun je postigao 21 poen, Džejson Tejtum 15, a Markus Smart 14.

Žoel Embid je sa 30 poena i 13 skokova predvodio Filadelfiju, ali je iz igre pogodio samo sedam od 20 šuteva.

Bonus video: